Husky siberian, câinele Nordului 

Data publicării:
captura husky

Această rasă nordică te cucerește de la prima vedere cu eleganța, rusticitatea și exuberanța de care dă dovadă. Privirea unui husky cu ochi albaștri hipnotizează instantaneu. În primele luni de viață, sunt un bulgăre de energie, au nevoie de mișcare și de spațiu.

Pe măsură ce cresc devin niște câini ok, cuminți, iar după vârsta de un an sunt chiar liniștiți, dar în perioada copilăriei până la vârsta de 6-7 luni trebuie să ne punem niște întrebări: sigur vrem așa ceva?”, a declarat Augustin Ionescu, arbitru chinolog internațional.

Husky sunt câini inteligenți, cu o capacitate uimitoare de a învăța lucruri noi, dar încăpățânați, cu o personalitate puternică, motiv pentru care se dresează destul de greu. Urăsc singurătatea și pot deveni chiar distructivi dacă nu li se acordă suficientă atenție.

„Se spune că cel mai bun cadou pentru un Husky este un alt Husky, trăiește foarte, foarte bine în haită”, a subliniat Augustin Ionescu.

Întreținerea acestor câini nu este complicată. Au o blană de foarte bună calitate de care nu se lipește murdăria și nici nu se încâlcește. Mai mult, nu au un miros aparte nici măcar atunci când sunt murdari.

Este un câine rezistent, este un câine care se adaptează oriunde și oricum”, a precizat chinologul.

Daca vă gândiți că Husky-ul vă poate apăra de hoți vă înșelați amarnic, este un câine prietenos chiar și cu străinii. Ca o curiozitate, un Husky nu latră, scoate sunete ca un urlet, pe tonalități diferite.

Husky sunt niște câini longevivi, în general sănătoși și, dacă au condiții de viață bune, pot trăi până la 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri