În ce ţări aveţi nevoie de viză turistică

Data publicării:
aeroport otopeni - site oficial- httpwww.bucharestairports.ro

Obţinerea vizei se poate face în aeroporturi, la punctele de trecere rutieră sau în porturi. Dacă plecaţi în vacanţă în Egipt, Maldive sau Kuweit, de exemplu, veţi primi viza în punctul de trecere a frontierei. Asta numai după ce veţi prezenta biletele de avion dus-întors, rezervările făcute la hotel şi dovada că aveţi bani la dumneavoastră. Regula este valabilă şi pentru alte ţări.

Sunt însă şi state în care eliberarea vizei se face cu mai multă birocraţie. Practic, este nevoie să vă deplasaţi mai întâi la ambasada ţării respective din România, iar procedura poate dura câteva săptămâni şi costă. Asemenea reguli aplică Statele Unite ale Americii şi China, dar şi Japonia şi Federaţia Rusă. Nu toate ţările au însă reprezentanţă diplomatică în ţara noastră, caz în care va trebui să ajungeţi în statele vecine României în care exista aceste ambasade.

Cel mai simplu este să călătoreşti în Uniunea Europeană: este suficientă cartea de identitate. În unele dintre ţările europene din afara spaţiului comunitar veţi avea nevoie de paşaport, cum este cazul Turciei. În Serbia, Elveţia, Ucraina şi Republica Moldova puteţi intra însă doar cu buletinul, dacă nu aveţi paşaportul la dumneavoastră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri