În vacanţă, ca acasă. Tot mai mulți turiști închiriază apartamente în loc de camere la hotel

Data publicării:
apartament regim hotelier

Un sfert de milion de turişti a fost în acest weekend pe litoral şi nu toţi s-au cazat la hoteluri sau la pensiuni. De la un an la altul, tot mai mulţi aleg să închirieze apartamente sau garsoniere de la particulari.

„Preţurile pornesc de la 100 de lei pe noapte pentru o garsonieră şi pot ajunge la 130 de euro pentru un apartament de lux în Mamaia. Într-un apartament se pot caza 4-5 persoane, pe când la hotel ar fi trebuit închiriate două camere duble”, spune Marius Coman, agent imobiliar.

În ultimii trei ani, la malul mării au răsărit chiar complexuri rezidenţiale unde pot fi închiriate locuinţe pe termen scurt.

Una dintre cele mai căutate zone este, bineînţeles, Mamaia. Un apartament cu două camere, situat la doar 5 minute distanţă de plajă, se închiriază cu 130 de euro în timpul săptămânii şi cu 160 de euro pe noapte în weekend. Are toate dotările necesare, inclusiv aer condiţionat şi propria bucătărie.

„Oamenii pot să-şi gătească, se pot simţi în largul lor, îşi pot găti micul dejun”, spune Cristina Mecu, şef recepţie.

Astfel de oferte au apărut în toate marile oraşe turistice ale ţării.

Sunt turişti care vor să stea în zonele centrale, aproape de obiectivele turistice şi care optează să plătească jumătate de preţ sau chiar mai puţin pentru cazarea în destinaţiile respective. Pe de altă parte, numărul mai mare de camere şi o anumită independenţă şi intimitate”, spune Ciprian Enea, specialist în turism.

În Capitală, mai bine de jumătate din cei care închiriază apartamente şi garsoniere în regim hotelier sunt turişti străini. Atuul oraşului: preţurile mici.

Un city break în Bucureşti costă de două ori mai puţin decât unul în Viena sau Barcelona şi e de trei ori mai ieftin decât o călătorie la Paris, Roma sau Amsterdam.

Să închiriezi pentru o zi un apartament situat fix în centrul Capitalei costă undeva la 40-45 de euro. Dacă optezi pentru o perioadă mai lungă, o lună, de exemplu, suma ajunge la 1.000 de euro. Nu pare aşa mult, dacă te gândeşti că în el se pot caza patru persoane şi că bucătăria este complet utilată: are maşină de spălat, cuptor, cafetieră, ustensile de bucătărie.

Atenţie, însă, atunci când alegeţi locul de cazare, mai ales dacă închiriaţi de la o persoană fizică. Ca să fiţi sigur de calitatea cazării, citiţi cu atenţie toate comentariile lăsate de alţi turişti pe site-urile de profil. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri