Inel cumpărat cu 10 lire sterline, estimat să se vândă cu 350.000 de lire

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_409526038
Foto: Shutterstock

Un inel cu un diamant uriaș este estimat să se vândă pentru suma de 350.000 de lire sterline la licitație, la 30 de ani după ce proprietarul său l-a achiziționat cu 10 lire sterline la un târg de vechituri, presupunând că este un fals, relatează publicația Evening Standard citată de Agerpres.

shutterstock_409526038
Foto: Shutterstock

S-a presupus că piatra "de dimensiuni excepționale" este o replică, deoarece diamantele din secolul al XIX-lea nu erau tăiate pentru ca piatra să își releve strălucirea, asemenea pietrelor de azi.

Prin urmare, proprietara, fără a-i cunoaște valoarea, a purtat inelul zilnic timp de zeci de ani, până când un bijutier i-a atras atenția că piatra ar putea avea o valoare substanțială.

Diamantul alb, de 26,27 carate, în formă de pernă, a fost cumpărat la o vânzare de vechituri organizată la Spitalul West Middlesex din Isleworth, în anii '80, și va fi oferit acum spre vânzare în cadrul unei licitații organizate la Sotheby's la Londra pe 7 iulie.

Se crede că diamantul a fost tăiat în secolul al XIX-lea, însă modul în care a ajuns să fie vândut la târgul de vechituri rămâne un mister, notează publicația britanică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri