INTERVIU. Flavia Negoescu, despre schimbările din noul sezon al emisiunii "2.0"

Data publicării:
flavia crop

 

1. Ce vom vedea în noul sezon al emisiunii de gadget 2.0”?

Pe lângă review-urile de gadgeturi şi de jocuri video cu care i-am obişnuit deja pe fanii noştri în noul sezon ne-am hotărât să introducem 3 rubrici noi. Ele completează misiunea educaţională pe care ne-am asumat-o la 2.0 în sensul în care sperăm să îi ajutăm pe telespectatori să înţeleagă mai bine tehnologia, să devină consumatori informaţi şi să îi ajutăm să scoată ce e mai bun din gadgeturile lor. În acest sens am introdus o noua rubrică intitulată Dictionar Tech care, precum îi spune numele, va defini termenii complicaţi şi abrevierile criptice de care ne lovim de fiecare dată când vrem să ne cumpărăm un nou telefon. Pe lângă asta ne-am dat seama cât de important şi în acelaşi timp distractiv, este să cunoşti istoria unui device, a unei idei sau a unei inovaţii şi în rubrica de Istoria Inovaţiei vom spune poveşti despre ideile care au stat la baza device-urilor pe care le folosim. Şi nu în ultimul rând, deoarece am observat cât de multe sfaturi ne cer oamenii pe Facebook, am inclus şi o rubrică de Tips and Tricks. De la cum să îţi instalezi noul router până la gesturile ascunse din sistemele de operare mobile, ne propunem să îi ajutăm pe telespectatori să îşi folosească mai eficient device-urile şi să auzim cât mai rar fraza "Ne pare rău, avem câteva dificultaţi tehnice".

2. Care sunt recomandările tale atunci când vine vorba despre jocuri, în această toamnă?

Sunt multe jocuri grozave care se vor lansa în această toamnă. Dar dacă ar fi să fac un top 5 personal de jocuri pe care eu le aştept cu sufletul la gură ar fi Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Super Mario Maker, Mad Max, The Witness si Soma

3. Care este cel mai la modă accesoriu high tech în aceste zile?

Fără îndoiala fitness band-urile. În general piaţa de wearables a crescut extrem de mult în ultimii doi ani, şi dacă pentru moment smartwatchurile sunt înca prea scumpe pentru ce pot face, pentru pasionaţii de fitness exista extrem de multe optiuni de braţări inteligente care să îi ajute să ducă un stil de viaţă mai sănătos şi mai activ.

4. În emisiune veţi recomanda şi jocuri/ device-uri nou intrate pe piaţă?

“2.0” îşi propune în primul rând să vorbească despre ce este nou, despre informaţiile cu adevărat importante din industria tech. Aşa că o mare parte din misiunea noastră presupune să testam device-urile "la modă" şi să le spunem spectatorilor ce se află în spatele reclamelor şi al specificaţiilor. Şi cu jocurile video e aceeaşi poveste. Radu "Pericol" Ţigănaş are job-ul extrem de dificil de a se juca tot ce iese pe piaţă şi a face selecţia dintre lansări eşuate şi surprize plăcute.

5. Eşti dependentă de vreun dispozitiv electronic?

Dependentă clar nu. În afară de aer, apă şi caşcaval nu există lucruri fără de care nu aş putea trăi. Însă îmi este foarte greu să mă despart de aparatul de fotografiat. Dacă ar fi să plec cu unul dintre device-urile mele pe o insulă pustie DSLR-ul ar veni cu mine fără discuţii.

6. Dacă ar trebui să renunţi la telefon sau calculator, la ce ar fi cel mai uşor să spui "'Nu"?

Aş spune mult mai uşor nu telefonului decât calculatorului în mare măsură şi pentru că am ajuns să comunic preponderent online. Până şi cu mama mea vorbesc cel mai mult pe skype. Plus că îmi este puţin dor de epoca punctualităţii şi a întâlnirilor "în faţă la Universitate". Cred că oamenii se bazează mult prea mult pe faptul că pot anula o întâlnire sau o pot amâna pentru că e uşor să suni cu 10 minute înainte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri