INTERVIU. Toni Grecu vorbește despre Superjurnalul care debutează la Digi24 din 1 martie

Data publicării:
toni-grecu

Cu ce v-a convins Digi24? De ce această alegere?

Toni Grecu: DIGI este la ora actuală o platformă TV în creştere puternică, e proaspătă şi foarte dinamică. Dar cel mai mult îmi place calitatea imaginii şi a conţinutului şi mă refer aici la toate staţiile DIGI. Având ştiri, fotbal, sport în general, muzică, film şi documentare, lipsea din listă un ingredient de bază, divertismentul. Sperăm ca noi, prin Superjurnalul de pe Digi24, să reprezentăm un început bun pe această direcţie.

Ce structură are emisiunea pe care o veţi realiza pentru Digi24?

Toni Grecu: Superjurnal este o emisiune de ştiri comentate, opinii, reportaje originale şi interviuri cu personalităţi marcante ale vieţii publice de la noi. Scopul programului este acela de a informa şi de a relaxa sau distra oamenii, în egală măsură, având ca materie primă actualitatea imediată. Este un program fierbinte, dacă pot să spun aşa, și asta îl diferenţiază în mod esenţial de Serviciul Român de Comedie care este un proiect bazat pe ficţiune, cu o producţie amplă, ce se putea întinde şi pe trei, patru săptămâni pentru o ediţie. Acum, o editie Superjurnal se scrie, se filmează şi se difuzează în interval de patru zile. Munca este foarte intensă, dar aşa e viata la ştiri, trebuie să fii conectat total cu realitatea.

De ce e nevoie pe piaţa media din România de un Superjurnal?

Toni Grecu: Pentru că nimeni nu a mai abordat acest tip de spectacol la o televiziune de ştiri, dar nici la una generalistă. E şi cam greu de realizat, fiind vorba despre o combinaţie în proporții aproape egale de jurnalism şi comedie.

Vom regăsi personaje în Superjurnal?

Toni Grecu: Nu, Superjurnal nu va aborda scheciul și parodia. Claudiu Maier, Jojo, Cătălin Neamțu, Iulian Postelnicu, Cosmin Natanticu, Gicu Andreescu-Gojira nu vor interpreta niciodată personaje, vor fi ei înşişi, ca orice prezentatori de ştiri. Emisiunea se bazează în primul rând pe conţinut, pe text şi pe imaginile reale preluate de pe sursele de ştiri. Umorul de situaţie specific scheciului este înlocuit cu umorul de text. E un pariu greu, sper să îl câştigăm.

Care sunt personajele pe care le veți portretiza la Superjurnal?

Toni Grecu: Vom face glume pe seama ştirilor reale. Ce ne oferă piaţa, cu aia lucrăm. Deci, facem glume cu oricine se evidenţiază în acea săptămână.

Un Superjurnal are nevoie, evident, de superjurnaliști. Cum arată, în viziunea lui Toni Grecu, un superjurnalist din România?

Toni Grecu: E o întrebare foarte complicată. Jurnaliştii de televiziune, spre deosebire de cei din presa scrisă, trebuie să arate, în mod clar, bine. Asta dacă postul vrea să obţină rating. Asta e televiziunea, vinde imagine, nu cuvinte. Dacă ar fi să fac un portret-robot aş sugera următoarea variantă de profil al jurnalistului român ideal: să aibă zâmbetul Andreei Esca, spiritul analitic al lui Moise Guran, sarcasmul lui Cristian Tudor Popescu, inteligența lui Emil Hurezenu și umorul lui Mircea Dinescu. Deci, jurnalistul ideal rămâne un ideal.

Cum credeți că se va potrivi porția de umor oferită de Superjurnal cu seriozitatea canalului de știri Digi24?

Toni Grecu: Cred că perfect. Superjurnal aduce la Digi24 umorul, comedia, pamfletul, iar Digi 24 îi oferă emisiunii seriozitatea, ţinuta şi forţa unui post TV de ştiri care se respectă.

Întreaga emisiune Superjurnal, difuzată în fiecare duminică de la ora 22:00, poate fi vizionată pe Digi Play, serviciul de video la cerere, disponibil prin platforma online Digi Online, la care utilizatorii au acces nelimitat, oriunde şi oricând. Pe lângă întreaga arhivă a emisiunii Superjurnal, pe Digi Play abonații RCS & RDS, persoane fizice, care au contractat minim un serviciu Digi din portofoliul companiei, au acces la o bibliotecă video cu sute de filme, seriale, iar în curând producţii proprii, documentare, conţinut dedicat copiilor, concerte, precum şi programe create special pentru abonaţii RCS & RDS.

Prezentată de Toni Grecu, emisiunea Superjurnal se bazează în primul rând pe conţinut, pe text şi pe imaginile reale preluate de pe sursele de ştiri. Umorul de situaţie specific scheciului este înlocuit cu umorul de text. Din echipă fac parte Claudiu Maier, Jojo, Cătălin Neamţu, Iulian Postelnicu, Cosmin Natanticu, Gicu Andreescu-Gojira.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri