„Jazz in the street”, festival cu muzică, teatru şi expoziţii

Data publicării:
jazz in the street

Solistul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, a deschis seria evenimentelor muzicale din Cluj-Napoca, unde spune că participă în calitate de „artist stradal”.

Adrian Despot, Vița de Vie: „Mi se pare foarte mişto ca artiştii să coboare de pe soclul pe care sunt puşi de fanii lor sau de imaginaţia lor, să coboare în stradă, aici unde nu e loc de prefăcătorie. Sunt nişte oameni care cânta la nişte instrumente.”

"Jazz in the street" a reunit tineri artişti, unii aflaţi chiar la începutul carierei, dar şi actori care au oferit mici reprezentaţii în aer liber.

De altfel, scopul evenimentului este de a promova arta şi artiştii debutanți, dar şi să scoată în evidență spaţii neconvenţionale pentru spectacole.

Corina Brândușan, organizator: „Îi aşteptăm pe clujeni să se bucure de oraş, să redescopere străzile şi să redescopere arta stradală aici. Muzică, teatru, expoziţii foto.”

Oamenii de rând au fost plăcut suprinşi de transformarea străzilor în scene pentru spectacole.

„Muzica este foarte bună, este pe placul meu, îmi place tare mult jazz-ul. Genul ăsta de eveniment de a pune muzica în stradă cred că este o oportunitate foarte bună pentru toţi oamenii din Cluj să vină în acelaşi loc, să se bucure gratuit de muzică bună şi să îşi facă prieteni.”

„Ne place atmosfera de la festivalurile din Cluj, de aceea am venit, nu în mod deosebit jazz-ul, doar atmosfera.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri