Județul Cluj, campionul turismului rural

Data publicării:
cluj1

Peisajele parcă desprinse din poveşti şi bunătăţile ce ies din mâinile gospodarilor din satele clujene sunt doar două dintre motivele pentru care tot mai mulţi turişti îşi petrec concediile în această zonă a ţării.

Începe din ce în ce mai mult şi la noi să fie acest tip de turism nostalgic. Respectiv, foarte mulţi dintre noi au sau au avut bunici la ţară, îşi amintesc de copilărie şi caută acest turism rural”, spune Traian Almăşan, managerul unei agenţii de turism.

„Ne spun clar că nu vor mâncare de la supermarket. Tocmai de-asta facem eforturi de a găsi producători locali, a ne aproviziona cu bunătăţi din zonă, chiar dacă uneori înseamnă chiar şi 40 de kilometri până la ei pentru a ne aproviziona”, spune Sebastian Hosu, proprietar de pensiune.

În zonă, turiştii au ce vizita. Mărişelul este situat pe un platou montan la 1.250 m altitudine, foarte generos cu drumeţii, înconjurat de văi, lacuri, Lacul Tarniţa, Lacul Beliş”, mai spune Sebastian Hosu.

Preţul unei nopţii de cazare, cu micul dejun inclus, este 160 de lei.

Frumuseţea zonei, bunătăţile făcute exclusiv din ceea ce oferă natura şi calitatea serviciilor au adus unei pensiuni clujene titlul de cea mai bună din ţară. Premiul „Margareta e aur” a ajuns în localitatea Sălicea.

Dânşii spun că am meritat acest premiu pentru eforturile noastre susţinute în promovarea turismului rural”, spune Ioana Oprea, proprietara pensiunii.

Printre cei care apreciază acest fel de vacanţe se numără şi turiştii străini.

Vor să descopere tradiţiile, vor să descopere ultimele peisaje neatinse din Europa, merg foarte mult la oameni acasă, le pregătim produsele tradiţionale, le pregătim plimbări cu căruţa prin pădure, îi ducem la meşteşugari, îi ducem la stână”, spune Traian Almăşan, managerul unei agenţii de turism.

Cifrele oficiale arată faptul că în primele şapte luni ale acestui an în judeţul Cluj au fost cazaţi peste 235 de mii de turişti din care aproximativ 50 de mii au fost turişti străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri