JURNAL PENTRU COPII. Fiul premierului, campion la karting

Data publicării:
andrei ponta

Viteză, viraje periculoase şi multă adrenalină. Cei trei băieţi curajoşi se pregătesc să devină piloţi în Campionatul de Formula 1, la fel de cunoscuţi ca Michael Schumacher sau Alain Prost. Ei fac parte din echipa de karting Real Racing.

Andrei, fiul premierului Victor Ponta, a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru sporturile de viteză. La 10 ani este dublu campion naţional.

„Am văzut cât de multe cupe are tati și m-am gândit și eu: odată, o să am mai multe cupe decât tati și așa am vrut să merg la o echipă”, spune Andrei Ponta.

Kristopher Schlett are 12 ani şi este vicecampion naţional. Înainte să pornească în cursă, se asigură că totul este în regulă cu kartul lui. Siguranţa este cea mai importantă. „Mie îmi place la karting, când merg pe pistă simt că sunt un om diferit, ca oamenii din Formula 1. Când sunt afară din kart sunt un copil normal, când intru în kart, sunt unul diferit”, mărturisește Kristopher Schlett.

Andrei Mărgărit are 8 ani şi este cel mai tânăr pilot din echipă. A început să practice karting de numai un an. Cu toate acestea, în 2013 a câştigat primul lui loc întâi într-o competiţie. „Primele lucruri pe care le-am învățat a fost să frânez ca sa pot sa intru în curbe mai bine”, explică Andrei Mărgărit.

Real Racing, cinci ani de existență și 51 de victorii

Băieţii sunt antrenaţi de Constantin Răileanu, deţinător a cinci titluri de campion naţional la karting. În 2006, el a înfiinţat Real Racing. În cinci ani de existenţă, clubul a adunat în palmares 51 de victorii, 62 de clasări pe podium şi 124 de competiţii la care a participat cu sportivii săi.

„Am copii foarte diferiți în echipă, care reușesc să aibă rezultate foarte bune, să câștige competiții, cred că foarte important e devotamentul cu care fac acest sport și timpul pe care îl alocă să facă performanță”, spune Constantin Răileanu.

Spiritul de competiţie este cel mai important. Andrei Ponta a învăţat acest lucru de la tatăl lui: „Să nu te superi când pierzi sau când ieși în decor și uneori, când pierzi, să nu fii supărat, că doar ai pierdut... așa, doar că te-a întrecut unul... și fiecare cursă e un antrenament pentru cealaltă cursă, pentru încă o cursă care o să fie înainte. Și tot așa”, povestește Andrei.

Cu toate acestea, nimic nu se compară cu gustul dulce al victoriei.

„Mie îmi place foarte mult când ții o cupă pe podium și te bucuri, toată lumea te felicită și e o senzație foarte tare!”, recunoaște Kristopher Schlett. „Simt o emoție pe care nu pot s-o explic, ca...într-un sens...vomitare sau înjunghiere”, spune Kristopher.

Rețetă pentru a fi campion

Dar ca să fii cel mai bun, trebuie să petreci mult timp la antrenamente, să fii serios şi dedicat.

„Din punct de vedere al timpului alocat, este ca în orice sport, cu cât te antrenezi mai mult, cu atât devii mai performant și poți să ai rezultate mai bune”, spune Constantin Răileanu.

Micii piloţi îşi imaginează că, într-o zi, vor alerga cu maşinile lor pe cele mai cunoscute circuite de Formula 1 din lume. Aşa cum fac preferaţii lor. Andrei Ponta îi are ca favoriți pe Alonso, Vettel, Räikkönen. „Sunt foarte rapizi și îmi place cum conduc și cum depășesc”, argumentează Andrei Ponta.

La rândul său, Andrei Mărgărit, este convins că ei fac foarte multe antrenamente.

„Am început să fac karting din plăcerea Formulei 1 și mă uitam cu tati când eram în grădiniță și când aveam 6 ani m-a adus aici și prima dată când m-a pus în kart, m-am îndrăgostit de el. În viitor îmi imaginez că o să ajung în Formula 1 printre cei mai buni piloți”, mărturisește Kristopher Schlett.

„Un părinte care își trimite copilul la karting trebuie să știe că e un sport foarte frumos, e un sport care educă foarte frumos copiii, ca probabil toate sporturile, însă în particular kartingul e un sport care este și de echipă, și individual în același timp și pentru a face performanță ai nevoie de foarte multe calități”, afirmă Constantin Răileanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri