JURNAL PENTRU COPII. Supereroii zilelor noastre

Data publicării:
16022013 20spiderman-49840

La vârsta copilăriei, orice băiețel se visează un supererou, care prin forțele sale magice poate salva omenirea. Nici Luca nu se lasă mai prejos. La 6 ani, el știe tot despre Spiderman, eroul său preferat.

„El e fan Spiderman, așa se și denumește. Când se strânge cu verișorii lui la joacă, le spune: "nu, lăsați că fac eu, sunt fanul lui și pe mine mă ascultă”, povestește tatăl lui Luca.

Dacă înainte cei mici vedeau în personajele din basme sau în părinții lor adevărați eroi, astăzi desenele animate le-a luat locul. Spiderman, Superman, Batman, Ironman sau Hulk sunt cele mai la modă personaje în rândul celor mici.

„Fiecare dintre noi dorim să fim cumva special și apoi este și meritul mass-media, pentru că fiecare erou are o jucarie, un abțibild, are o armă specifică și atunci copiii vor să fie în pielea acelui personaj”, explică Raluca Petrașcu, psiholog.

„Făcând pasiunea asta, când mergeam cu el prin magazine se oprea la raionul de jucării și înțepenea acolo, cu ochii la o jucărie Spiderman”, povestește tatăl lui Luca.

Ca un adevarat Spiderman, Luca are întreaga garderobă de super erou: de la hanorace, treninguri, geci până la mănuși și fulare cu preferatului lui.

„Dacă o haina este cu Spiderman, haina aia va fi cea mai purtată. Pe plajp erau 38 și ceva de grade...el stătea cu treningul cu Spider. Zic "mă, nu îți e cald?", "Nuuu!", adaugă tatăl.

Și cum orice supererou are o costumație și accesorii specifice, părinții trebuie să știe și cât costă un astfel de „echipament". „Dai pe o jucărie, un Spiderman așa, micuț, undeva la 60- 70 de lei, sunt chiar scumpe”, explică tatăl.

„Supereroii de băieți sunt la prețul fix de 240 de lei. Ca accesorii avem începând de la 20 de lei până la 50 de lei, depinde de accesoriul respectiv: săbiile sunt undeva la 25-30 de lei, depinde de model”, spune o reprezentantă de vânzări.

Specialiștii spun că, atât timp cât le arătăm părțile omenești ale supereroilor și trăsăturile pozitive, putem lăsa copiii să viseze la Spidermani sau Batmani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri