LA VOLAN. Un MINI mai accesibil

Data publicării:
mini

BMW, proprietarul mărcii premium MINI, caută cumpărători cu profil nou pentru varianta cu cinci uși. Clienții vizați sunt cei care pun protecția mediului pe primul plan și, de ce nu, cei cu conturi mai puțin generoase în bancă.

Acesta este motivul care a stat la baza apariției unei noi versiuni în gama mărcii. Până acum, cel mai ieftin model oferit de producătorul auto costa 21.824 de euro și avea o putere de 136 de cai.

Locul acestuia va fi preluat de MINI One First și va fi modelul entry-level al familiei MINI. Hatchback-ul cu cinci uși va avea sub capotă un motor turbo de 1,2 litri pe benzină cu trei cilindri care produce 75 de cai-putere.

Consumul va fi de numai 5,2 litri în ciclu mixt, iar puterea transmisă roților din față se face prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte.

Noul MINI One First are nevoie, cu plecare de pe loc, de 13,4 secunde pentru a atinge o sută de kilometri pe oră. Noua motorizare se alătură celor șase deja existente și anume trei pe motorină și trei pe benzină cu puteri de până la 192 de cai.

Cea mai ieftină versiune cu cinci uși de la MINI va fi disponibilă în showroom-uri începând cu luna martie a acestui an. Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți mâine, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri