Lecții franțuzești pentru pescarii români

Data publicării:
pescuit delta
Foto cu caracter ilustrativ

Sylvain Remetter, campion mondial: „M-am îndrăgostit de Deltă. Nu pot să vă explic, nu mai pot să plec de aici. Pentru mine e ca un vis, ca un copil care vrea ceva, ceva pe care l-am găsit aici! Vive România!”

De 13 ani, campionul mondial la pescuit de crap - Sylvain Remetter - promovează România şi Delta Dunării. A pus bazele unei afaceri în care învaţă pe oricine cum să facă pasul de la amator la profesionist, dar şi cum să respecte natura. Lângă Sylvain, un alt expert le explică vizitatorilor că e o poveste pescărească faptul că trebuie să cheltuieşti o avere ca să te mândreşti că eşti profesionist

Radu Dăscălescu, expert: „Nu te costă mai mult de 600 de lei, iar cu o pungă de nadă de doar 10 lei, poţi să prinzi în 4 ore până la 60-70 de kilograme de peşte, fără să investeşti 6.000 de euro cum fac pescarii profesionişti. Cu 600 de lei îşi satisfaci o plăcere, ai contact cu natura, prinzi peşte, vezi lumea altfel.”

Şi standul unde ambarcaţiunile şi undiţele au fost testate în condiţii reale, adică pe apă, a atras numeroşi oameni, pescari sau simpli curioşi.

Expoziţia a atras şi pasionaţii de vânătoare. Unii au plecat acasă cu arme noi, alţii s-au mulţumit cu un joc.

Andrea Bartanti, comerciant: „La fiecare foc trebuie reîncărcată arma. E foarte reală, foarte aproape de realitate. Un poligon făcut de tine, inclusiv cu imagini, distanţe şi mişcări. ca şi cum ai fi pe teren? Exact!”

Cei care au ajuns şa târgul de pescuit şi vânătoare de la Romexpo au putut urmări demonstraţii sau au luat parte la cursuri teoretice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri