„Litoralul pentru toţi” nu este peste tot

Data publicării:
crop litoral mediafax

„(Programul – n.r.) a debutat foarte bine. Prima serie din septembrie a acestui program ne arată un trend crescător. La ora aceasta nu avem camere libere până pe 6-7 septembrie”, spune Nicolae Bucovală, manager hotel de 3 stele.

Nici nu este de mirare, pentru că preţurile au devenit accesibile pentru multe familii.

O cameră dublă dintr-un hotel de 3 stele costă 65 de lei pe noapte. În aceşti bani sunt incluse micul dejun, şezlongul şi locul de parcare. În mod normal, în vârf de sezon, aceeaşi cameră ar fi costat pentru 200 de lei pe noapte.

Rezervările s-au făcut din iunie.

„În acest moment, sunt înscrise 31 de hoteluri care pun la dispoziţia turiştilor în jur de 2500 de locuri de cazare”, afirmă Mariana Gorbănescu, secretar general Asociaţia Litoral Delta-Dunării.

Hotelurile de una şi două stele au redus tarifele la jumătate sau chiar mai mult.

„În vârf de sezon, tarifele la 2 stele au mers până la 240 de lei, camera. În acest moment, camera de două stele se poate închiria la preţul de 100 de lei”, declară Laurenţiu Dobre, directorul unui hotel de două stele .

Managerii hotelurilor de patru şi cinci stele nu s-au grăbit să intre în program. Unii se vor înscrie la jumătatea lunii septembrie.

În perioada 1-15 septembrie, deşi este o perioadă de final de sezon, vara s-a încheiat, avem încă turişti în locaţie”, afirmă Iulia Damaşaru, coordonator marketing al unui hotel de 4 stele.

În condiţiile în care vremea se anunţă bună de plajă şi în luna septembrie, hotelierii speră că aproximativ 10.000 de turişti le vor trece pragul.

Şase nopţi la mare în Mamaia

205 lei - 1* fără mic dejun

235 lei - 2* fără mic dejun

265 lei - 3* fără mic dejun

315 lei - 2* cu mic dejun

425 lei - 3* cu mic dejun

Şase nopţi la mare în sud

159 lei - 1* fără mic dejun

179 lei - 2* fără mic dejun

199 lei - 3* fără mic dejun

269 lei - 2* cu mic dejun

329 lei - 3* cu mic dejun

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri