„Litoralul pentru toți”. Vremea rea strică afacerile hotelierilor

Data publicării:
litoralul pentru toti

Litoralul a fost aproape pustiu la sfârşit de săptămână. Doar câteva sute de turişti au ajuns în Mamaia şi chiar şi mai puţini în staţiunile din sud. La terase abia dacă s-au aşezat câţiva clienţi.

„N-au venit turiștii, este foarte slab, astăzi este prima zi când este soare, când este frumos. Așteptăm, noi suntem pregătiți cu pește, cu preparate la grătar. Așteptăm turiști, vremea să fie de partea noastră”, spune bucătarul unui restaurant.

Hotelierii au privit şi ei lung spre uşile pe care n-a intrat mai nimeni.

Vremea nu a ținut cu noi și nu știu ce ar putea face un turist acum la malul mării. Vremea de săptămâna trecută a fost extrem de capricioasă”, spune un hotelier, Nicolae Bucovală.

Mulţi români preferă însă un sejur în Bulgaria şi văd Mamaia mai mult ca pe o staţiune de weekend.

Totuşi, hotelierii îşi păstrează optimismul.

„În luna mai aşteptăm foarte multe grupuri şi de asemenea, pentru luna iunie aşteptăm copiii să ia vacanţă şi îi aşteptăm la mare”, spune Andreea Costea, recepționer.

Acum preţurile sunt mici: șase nopţi de cazare în Mamaia costă între 200 şi 600 de lei, în funcţie de hotel. Există însă şi varianta all inclusive, unde preţurile sunt cuprinse între 760 şi aproape 1.000 de lei.

Chiar şi mai avantajoase sunt ofertele din sudul litoralului, unde șase nopţi de cazare costă cel mult 470 de lei de persoană.

Programul „Litoralul pentru toţi" se desfăşoară în perioada 3 mai - 14 iunie şi 1 septembrie - 15 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri