Litoralul românesc, a patra cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din lume

Data publicării:
STATIUNEA MAMAIA-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Calcule făcute britanici în peste 40 de destinaţii de vacanţă din lume arată că în Bulgaria, Spania şi Turcia sunt cele mai mici preţuri pe litoral. România este pe locul patru. Studiul a luat ca reper opt produse alimentare şi nealimentare necesare oricărui turist, în concediu. 

Coşul de vacanţă analizat a inclus o masă pentru doi adulţi cu trei feluri de mâcare și o sticlă de vin, un pachet de țigări, o sticlă de bere, o apă minerală de 1,5 litri, o ceaşcă de cafea, o sticlă de răcoritoare și o cremă de protecţie solară. În Spania, aceste produse costă 39,14 euro, iar în Egipt 72,42 de euro. Pe litoralul Mării Negre - 41,31 de euro. 

Faptul că sunt numai 3 euro nu înseamnă mare lucru. Suntem în continuare o destinaţie foarte ieftină pentru turiştii din vestul Europei”, a spus Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor din Turism. 

Chiar dacă românii cred că litoralul nostru este considerat ieftin, agenţiile de turism din România se plâng că, sezon de sezon, trebuie să crească preţurile. 

"Taxele care cresc de la un an la altul şi, cu siguranţă, preţul pe combustibil, preţul pe energie electrică, preţul pe gaze care influenţează costurile, pentru că toate astea trebuie plătite mai departe", a spus agentul de turism Mariana Gorbănescu. 

Agenţii din turism estimează că, în această vară, peste 800.000 de oameni şi-au petrecut vacanţele în staţiunile de pe litoralul românesc.

Preţul coşului de vacanţă 

1 Bulgaria Sunny Beach 38,46 €

2 Spania Costa del Sol 39,14 €

3 Turcia Marmaris 40,87 €

4 România Neptun 41,31 €

5 Grecia Corfu 48,37 €

6 Croatia Kvarner 62,78 €

7 Franta Nice 63,97 €

8 Egipt Sharm el Sheikh 72,42 €

9 Italia Sorrento 80,89 €

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri