Maraton urban de ciclism în Parcul Tineretului

Data publicării:
moon time bike concurs ciclism foto facebook moontimebike 18 10 2015

Aproape 200 de rideri, profesionişti şi amatori, s-au aliniat la start în Parcul Tineretului la un maraton urban de mountain bike. Unul care a început ziua şi avea să se încheie la lumina lanternelor.

Concurenţii au avut de parcurs şase tururi a câte cinci kilometri şi jumătate. Traseul a cuprins porţiuni de asfalt, pământ, noroi, urcări şi coborâri foarte dificile, inclusiv pe scări foarte abrupte. Chiar înainte de linia de sosire îi aştepta şi o trambulină făcut-o din paleţi de lemn şi o bătrâne Dacie break.

Odată cu trecerea turelor, sportivii au avut nevoie de încurajările spectatorilor ca să ducă întrecerea mai departe.

La jumătatea cursei, unii dintre concurenţi nu au mai avut energie să urce pe bicicletă pantele abrupte.

Sportivii profesionişti au dus însă o luptă dură. Doi concurenţi au evadat din pluton încă din primul tur şi au încheiat cursa într-o oră şi douăzeci de minute.

„Avem un câştigător în persoana lui Criste Daniel!”, anunță organizatorii.

„M-am simţit extraordinar azi. A fost o luptă cot la cot cu Marius Petrache, colegul meu. Am mers foarte bine. Din păcate a avut pe ultima urcare o problemă tehnică, am profitat de asta şi am plecat”, a declarat câștigătorul.

„Traseul a fost tehnic pentru zona de aici, cu noroi, alunecos. Am avut de două ori defecţiune tehnică, mi-a sărit lanţul de două ori şi am pierdut pe parcurs”, a declarat învinsul.

În concurs au intrat şi 50 de fete, iar prima dintre ele a trecut linia de sosire la 20 de minute în urma băieţilor.

Beata Piringhen, câștigătoarea cursei feminine: Mă simt foarte bine. A fost un traseu foarte fain, greu, întuneric, cu un pic de noroi, dar e super. (Cât timp te-ai antrenat înainte?) Mult, tot anul!

Toţi concurenţii au primit câte o medalie pentru efortul depus, iar după concurs organizatorii au dat o petrecere în cinstea lor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri