Maratonul părinților: 200 de bucureșteni s-au întrecut la împins cărucioare

Data publicării:
maraton parinti

Startul la alergat l-au dat sute de părinţi şi copii. După ce s-au pregătit intens, cei mici s-au întrecut pe categorii de vârstă, iar 1.000 dintre ei au plecat acasă cu premii. De departe, cea mai spectaculoasă cursă a fost cea în care părinţii au împins cărucioarele.

„Vreau să dau un exemplu și piticului pentru viitor și am zis să începem de când e mic, să aibă o viață activă, să facă sport”, a spus Oana Popescu, una dintre participante.

Ne-am luat liber de la serviciu special pentru treaba asta. Vrem ca cei mici să aibă pe viitor în vedere nu numai jocuri pe calculator, ci și mișcarea”, spune Marius Dandaria, un alt participant.

„Este cea mai simpatică cursă din cadrul maratonului București, pentru că e vorba de două categorii de participanți, părinții și bebelușii lor, începând de la vârsta de șase luni”, spune Ana Măiţă, reprezentantul organizatorilor competiției.

Părinţii şi-au pregătit bebeluşii şi nu s-au lăsat până nu au terminat cei 800 de metri pe care îi aveau de parcurs, între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei.

Cei cinci părinţi câştigători au plecat acasă cu câte o trotinetă şi o geantă termoizolantă. Toţi cei care au trecut linia de final au primit câte o medalie.

Evenimentele au dat peste cap circulaţia rutieră din Capitală. Traficul a fost restricţionat pe ambele sensuri ale Bulevardul Unirii, între Piaţa Constituţiei şi intersecţia cu bulevardul Regina Maria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri