Melodia României la Eurovision, compusă în urma tragediei de la Colectiv 

Data publicării:
ovidiu anton eurovision-1

Interpretul Ovidiu Anton este şi cel care a compus muzica şi textul piesei câştigătoare - „Moment of Silence”. „Am compus această melodie în toamna anului trecut, când lumea era în stradă”, a spus acesta.

Ovidiu Anton a declarat, pentru News.ro, că rockul înseamnă muzică, la fel ca oricare alt stil şi că nu merită să se lanseze în discuţii despre oamenii care au criticat genul muzical în urma tragediei din Colectiv.

El a mai spus că nu se aştepta să câştige, pentru că a pierdut la selecţia naţională în alţi patru ani şi, prin urmare, era pregătit să piardă.

„Am pierdut de patru ori, aşa că eram pregătit să pierd, dar în acelaşi timp, conştient că pot câştiga. Am simţit că sunt puternic anul ăsta”, a explicat el.

Artistul crede că a primit cele 6.585 de voturi de la public, pentru că piesa lui, ”Moment of Silence”, a ajuns la sufletele oamenilor. ”Probabil, interpretarea mea a fost la înălţimea aşteptărilor lor”, a adăugat Ovidiu Anton.

„Există nişte limite pe care cred că nu e cazul să le trecem. Lucruri care se simt fără a fi nevoie să le spunem. Piesa mea nu este o piesă comemorativă, este pentru cei care sunt astăzi aici, pentru cei care pot face ceva. E un serial întreg pe care noi trebuie să îl regizăm, nu alţii. Mă bucur că am reuşit să câştig demn, fără să apelez la senzaţional, pentru că eu aşa sunt, şi nu vreau să fiu altfel”, a mai spus interpretul, la conferinţa de presă care a avut loc după încheierea finalei selecţiei naţionale.

Ovidiu Anton a câştigat selecţia naţională Eurovision România 2016 cu 6.585 de voturi, fiind urmat de Vanotek feat. The Code & Georgian, cu 4.702 de voturi, şi Florena, cu 3.491 de voturi.

Câştigătorul a mai concurat, în ultima etapă a competiţiei naţionale, cu Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, clasaţi pe locul 6, MIHAI (Mihai Trăistariu), situat pe locul 5, şi trupa Dream Walkers, ocupantă a locului 4.

Finala selecţiei naţionale a avut loc duminică seara, pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, şi a putut fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR HD, TVR Moldova, iar online pe TVR+ şi eurovision.tvr.ro.

Concursul muzical Eurovision 2016 se va desfăşura la Stockholm, Suedia, pe 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri