„Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, o comedie menită să „descrețească frunți”

Data publicării:
12801124 1589198261405370 6427977072754267220 n

Regizorul filmului a explicat că povestea peliculei este una simplă. 

„Un film care nu este pretenţios ca subiect în primul rând, este un film făcut de dragul descreţirii frunţilor de exemplu sau, mă rog, netezirea ridurilor. Povestea este simpluţă, cu oameni normali, care au probleme normale, nu ne ducem în adâncurile ălea în care, de regulă, orice film de artă le caută. Subiectul este unul accesibil, normal către toate targeturile, şi dacă mai vine şi pecetea asta, că e comedie, atunci omul se duce pentru că ştie că se va distra, va râde. Iar de comedie, mai ales în vremurile ăstea, e nevoie!”, a spus regizorul Iura Luncașu.

În „Minte-mă frumos în Centrul Vechi", tinerii Doru, Dora, Lucy, Alecu şi Freddy alcătuiesc un pentagon amoros incitant şi recalcitrant.

„Acest Doru este un tânăr actor, talentat şi frumos ca mine, şi modest, pe deasupra! Este un tânăr actor cu foarte multe joburi, care are o patimă, are o patimă şi aceasta se numeşte jocuri de noroc: păcănele. În momentul în care începe să se împrumute de bani şi dă peste nişte cămătari, intervine problema”, a explicat Pavel Ulici, actorul care îl interpretează pe Doru.

„Eu sunt Dora, iubita lui Doru, o actriţă tânără, venită din provincie în Capitală. E personajul principal feminin! E un personaj feminin atipic pentru o comedie romantică, după părerea mea, şi asta am şi încercat, în sensul că nu e o domnişoară, aşa, e mai impulsivă, mai agitată, mai masculină. Şi mi-a plăcut foarte mult că am mers pe ideea asta!.Sunt cred că două poveşti principale ca să zic aşa, este această trupă de teatru din care facem parte şi noi şi cumva viaţa de culise dintr-un teatru şi, în paralel, povestea de dragoste dintre Doru şi Dora care trece prin anumite dificultăţi în timpul filmului”, a adăugat Nicoleta Hâncu, actrița care îi dă viață Dorei.

„Minte-mă frumos în Centrul Vechi" este una dintre puţinele comedii romantice din ultimii ani. Bugetul de producţie a fost mic, dar regizorul filmului a învăţat demult că în această industrie, trebuie să se descurce cum poate!

„Ei, iată, eu vin şi spun un pic altfel. Am obosit să spun că nu avem! Asta este, suntem puţini, avem o piaţă foarte mică, din păcate cinematografele s-au dus la vale în ultimii 25 de ani. Dar n-aş sta să-mi pierd vremea cu n-avem. N-avem! Astea sunt condiţiile, am luat-o de la bun început, hai să vedem ce putem să facem. Cât timp de filmare avem? Atâta! Eu zic că se poate face, hai să facem şi să nu mai pierdem vremea!”, a spus Iura Luncașu.

„Oamenii trebuie să vină pentru că este un film cu actori tineri, cu actori care nu au fost atât de mult puşi în prim-plan, mai ales pe partea de film. Mai ales eu cu Nicoleta am fost mai mult în perimetrul teatrului!”, a declarat Pavel Ulici.

„E genul de film de care e nevoie. Adică e foarte bine ce se întâmplă la noi în ţară în ceea ce priveşte cinematografia, dar cred că avem nevoie şi de genul ăsta de film. Pentru că publicul de rând nu are atâta răbdare şi deschidere pentru...Cred că trebuie să existe şi, şi, pentru ca omul să poată alege ce poate să vadă într-o zi sau în alta!”, a adăugat Nicoleta Hâncu.

Iura Luncașu a spus că oamenii își doresc să vadă filme de comedie, deoarece trăim într-o perioadă tristă.

„E clar că oamenii asta îşi doresc să vadă, suntem într-o perioadă destul de tristuţă, aşa, pentru noi toţi, încercăm cu toţii să ieşim cumva, să ne agăţăm de ceva pozitiv, frumos. Filmul are asta. Eu de multă vreme încerc să mă agăţ de lucrurile frumoase, constructive, şi atunci vin cu o poveste simpluţă, care se termină frumos, care e frumoasă, care e credibilă şi e interesantă totodată!”a adăugat Iura Luncașu.

Echipa filmului promite mai multe râsete, mai multă voie-bună şi mai mult suspans în sequel-ul „Minte-mă frumos... în Centrul Vechi"! 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri