Minunile de la Mănăstirea Izbuc

Data publicării:
manas

Documentele istorice arată că încă din secolul al XI-lea călugării au trăit pe aceste locuri. Actuala Mănăstire a fost construită între 1928 şi 1930, iar în prezent adăposteşte peste 30 de monahi.

„Sperăm că şi în acest an Sfânta Lumină să ajungă în eparhia noastră şi la sfânta noastră mănăstire şi căutăm să împărtăşim bucuria nu numai miilor de pelerini care vin la sfânta noastră mănăstire, ci şi parohiilor din jurul mănăstirii noastre”, a spus arhimandrit Mihail Tărău, stareţul mănăstirii Izbuc.

Monahii de la Izbuc au făcut deja pregătirile pentru următorul mare eveniment de după Paşte. Izvorul Tămăduirii, care are loc pe 17 aprilie. Pentru că este vorba şi de hramul Mănăstirii, mii de pelerini sunt aşteptaţi la Slujbă.

Obştea sfintei noastre mănăstiri a pregătit bucate alese, tradiţionale, pentru fiecare pelerin şi nu în ultimul rând un flacon de apă sfinţită. Ne-am pregătit cu 5.000 de flacoane de apă sfinţită de la izvorul Maicii Domnului”, a mai spus arhimandritul Mihail Tărău. 

Mănăstirea Izbuc se află la 100 de kilometri de Oradea, pe drumul naţional 76, spre Deva, din care se bifurcă un drum de patru kilometri până în satul Izbuc. De acolo mai sunt 7 kilometri până la mănăstire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri