Motivul pentru care BBC va elimina 11.000 de rețete culinare de pe site-ul său

Data publicării:
food

 

Foto: www.bbc.co.uk/food/

Aproximativ 11.000 rețete vor fi eliminate în urma unei revizuiri a conținutului online al BBC, care promite economii de 15 milioane de lire sterline pe an, prin reducerea numărului de materiale postate pe site la anumite secțiuni, între care „magazin”.

Rețetele ar urma să fie arhivate și scoase de pe internet după ce site-ul dedicat preparatelor culinare, BBC Food, va fi închis. În schimb, rețelele pregătite în cadrul show-urile de televiziune vor fi postate online și vor rămâne disponibile timp de 30 de zile de la difuzarea lor.

De asemenea, se așteaptă ca mai multe articole de turism să fie scoase de pe site.

O sursă din cadrul corporației, citată pe bbc.com, a declarat că serviciile online trebuie să fie „de înaltă calitate, distincte și să ofere o valoare publică reală”. Se așteaptă ca James Harding, director de știri și afaceri curente, să informeze personalul în cursul zilei de marți cu privire la viitorul serviciilor online și al canalelor de televiziune BBC.

Anunțul de marți survine în urma unei dispute dintre autorități și BBC cu privire la impactul său de piață, ce a dus la elaborarea unei „Cărți Albe” (White Paper), publicate săptămâna trecută și care cuprinde propunerile guvernului pentru reînnoirea „Royal Charter”, un acord între trust și executiv asupra a ceea ce intenționează BBC să facă în următorii 11 de ani. Documentul va fi, probabil, dezbătut în Parlament, în toamnă, dar nu va exista nici un vot din partea deputaților. Forma finală a „Royal Charter” este determinată de către ministrul culturii. Perioada de 11 ani se explică prin faptul că BBC a dorit să evite ca negocierea documentului privind viitorul său să coincidă cu alegerile, fixate acum să aibă loc o dată la cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri