O româncă e campioană europeană la mentalism

Data publicării:
anca lucian

A renunţat la cariera din domeniul bancar, pentru a citi gândurile oamenilor. Este povestea unei tinere din Oradea care şi-a urmat soţul austriac şi în plan profesional. În urmă cu patru ani, lângă Lucca, Anca Lucian şi-a descoperit vocaţia de suflet: magia. Alături de soţ, cunoscut iluzionist din Austria, la 32 de ani, Anca a devenit campioană europeană la magie mentală.

Anca şi Lucca locuiesc în Viena, oraşul în care s-au şi cunoscut, iar de patru ani fac echipă. În 2015, au devenit vicecampioni mondiali la magie mentală, iar acum au câştigat Campionatul European din Blackpool, Anglia.

Juriul a fost format din şapte membri internaţionali. Şi chiar dacă eşti cel mai bun din competiţie, dacă nu ai cele mai multe puncte, obţii locul 2 sau dacă nu ai măcar 70 de puncte, obţii locul 3. Pentru prima oară s-a acordat titlul de campion, locul întâi la magie mentală”, a explicat Anca Lucian.

Cei doi au prezentat în faţa publicului un număr de magie în care Anca e legată la ochi.

În spatele iluziei se ascund ore şi ore şi zile şi ani întregi de muncă.

Acest titlu de campioni europeni este încununarea eforturilor noastre din ultimii ani”, a spus Anca Lucian.

Următorul pas este să mergem la Campionatul Mondial. Vom întâlni o mulţime de agenţi, manageri, producători, ceea ce e foarte important”, a declarat Lucca Lucian.

Tatăl Ancăi povesteşte că tânăra a fost încă din copilărie atrasă de lumea artistică.

„Încet, încet Anca a prins drag de ce făcea Lucca, care era deja un profesionist, era campionul Austriei la mentalism, şi a mers până într-acolo încât a renunţat la activităţile ei profesionale şi s-a dedicat cu totul magiei”, povestește Ioan Lucian, tatăl Ancăi.

Colegii de breaslă, cu experienţă în domeniu, spun că reuşita celor doi este impresionantă.

Drumul către un campionat european sau chiar mondial, care se ţine o dată la trei ani, este foarte lung şi anevoios, deoarece în toată perioada asta trebuie să participi la o grămadă de concursuri organizate în diferite ţări. (...) Cred că a reuşit să-şi depăşească nişte frici, emoţii, nu ştiu cum e ea cu partea de stat pe scenă, dar s-a descurcat absolut grozav”, spune Bianca Onița, magician.

Vorbim o dată de magie pe care o facem publicului, care are alte obiective, alte criterii, şi o dată magia pe care o adresăm concursului, care este un pic mai dificilă, pentru că trebuie să păcăleşti un juriu format din 13 magicieni şi nu orice magicieni, sunt cei mai buni din lume”, arată magicianul Eduard Malița.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri