O şuviţă din părul lui David Bowie va fi scoasă la licitaţie

Data publicării:
GettyImages-504542734

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Şuviţa a fost păstrată de Wendy Farrier, care a tăiat o parte mică din părul starului britanic, în urmă cu 33 de ani, pe când acesta a pozat pentru sculptura din ceară de la Madame Tussauds din Londra, potrivit News.ro.

Wendy Farrier i-a tăiat părul cântăreţului pentru a realiza peruca lucrării din ceară

„Am mai vândut păr al vedetelor, dar niciodată al lui David Bowie. Este greu de spus până unde va merge preţul, însă recent am vândut o bucată din părul lui John Lennon, care fusese păstrată de frizerul său, pentru o sumă uriaşă”, a spus Margaret Barrett, conducător de licitaţii al casei Heritage.

Între altele, sâmbătă vor fi licitate o copie a albumului „Hunky Dory” (1971) ce poartă semnătura lui Bowie, un desen realizat de artist în 1996, un disc de aur al albumului „Let`s Dance” (1983) şi varianta color a copertei materialul discografic „Station To Station” (1976), care nu a fost folosită niciodată în scopuri comerciale.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor şi producător, câştigător a două premii Grammy. Albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri