O viață dedicată copiilor. Povestea Alexandrinei Halic

Data publicării:
alexandrina

O poveste impresionantă acum despre o viaţă pusă în slujba bucuriei copiilor. În anul 1961, actriţa Alexandrina Halic a urcat prima dată pe scenă. De atunci a jucat, fără întrerupere, pentru cel mai pretenţios public: copiii. Pinocchio rămâne rolul ei preferat.

Pinocchio, Micul Prinţ sau Alice în Ţara Minunilor sunt doar trei dintre personajele cărora Alexandrina Halic le-a dat viaţă în cei peste 55 de ani de teatru.

Alexandrina Halic: „Asta înseamnă sute de premiere, mii de reprezentaţii şi sute de mii de copii care au intrat în sala teatrului Ion Creangă.”

Alexandrina Halic: „Studentă fiind am început să joc pentru copii şi îmi dau seama că teatrul nu a îmbătrânit.”

1961 este anul în care Alexandrina Halic a jucat pentru prima dată într-o piesă de teatru. Se întâmpla în sala Teatrului pentru Tineret și copii care, patru ani mai târziu a fost "botezat" Ion Creangă. Cea mai mare bucurie a actriţei este că astăzi, în sălile de teatru vin copii insoţiţi de bunicii care în urmă cu 50 de ani erau şi ei mici spectatori.

Alexandrina Halic: „Copiii pe care i-am cunoscut acum 50 de ani în sala de spectacol sunt astăzi cu părul alb. Sunt bunici.”

Anca Zamfirescu, actriţă: „Astăzi vin la teatru bunicii copiilor pe care i-am avut spectatori la începutul acestor 50 de ani.”

Părinte: “Este emoţionant. Mă gândesc că o ştiu pe doamna Alexandrina Halic de când eram copil.”

Alexandrina Halic: „Vreo trei lucruri s-au schimbat. Spectacolele cu copiii ţin mai puţin decât la începuturi, atunci când ţineau vreo două ore. Vârsta nu mai este aceeaşi. Am coborât-o foarte mult. Din păcate vârsta cealaltă s-a redus. Îi pierdem pe la 10-11 ani. Şi poate conţinutul spectacolelor. Copiii de astăzi nu că sunt mai deştepţi, sunt mult mai informaţi.”

Alexandrina Halic spună că pentru ea nu există dar mai preţios ca zâmbetul unui copil. De aceea, actriţa de la teatrul Ion Creangă îşi doreşte să fie alături de cei mici cât mai mult. Aşa că îi aşteaptă pe toţi prichindeii în sala de spectacole, acolo unde ea este prezentă săptămână de săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri