Orăşelul cunoaşterii. Muzeul în care copiii se pot juca cu exponatele

Data publicării:
muzeu copii

În laboratorul acvatic, copiii află cum apar valurile tsunami sau cum se comportă lichidele în funcţie de densitatea pe care o au. Printre mulţi stropi de apă, micuții văd cu ochii lor ceea ce la şcoală un profesor le ar putea arăta doar în cărţi.

Copiii sunt în cel mai nou muzeu deschis în Bucureşti. Unul al jocului şi al ştiinţei. El este împărţit în mai multe zone. În cea a jocurilor de inteligenţă cei mici se pot juca cu bile și frânghii, în cea a jocurilor cu aer se experimentează legile fizicii cu moriști și curenți de aer, iar în zona simţurilor copiii își pot exersa dexteritatea și logica.

Orăşelul cunoaşterii, aşa cum a fost numit el, a fost ideea unui copil, care şi-a îndemnat părinţii să creeze un spaţiu diferit de cel al muzeelor clasice - unul unde să poată atinge obiectele, să să se bucure de exponate şi să se joace cu ele. Mama, avocat, a fost încântată de idee.

„Reţinem 20 la sută din ceea ce vedem, 30 la sută din ceea ce auzim şi 80 la suta din ceea ce experimentăm şi cred că experimentul este foarte important pentru copii”, spune proprietara muzeului, Ana Maria Roată-Palade.

Acces în muzeu au nu numai copiii, ci şi părinţii. De altfel, au şi ei o zonă dedicată - una în care îşi pot încerca abilităţile astfel încât să rezolve probleme de logică. Şi ei, la fel ca şi copiii pe care îi aduc la muzeu pot, învăţa ceva nou prin joacă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri