Ospitalitatea românească, făcută de râs. Un turist englez a fost bătut de un taximetrist în Gara Brașov

Data publicării:
TURIST ENGLEZ BATUT

Michael Shaw a ajuns în Gara din Braşov sâmbătă după ora 3. S-a urcat într-un taxi, iar şoferul l-a taxat de șapter ori mai scump: i-a cerut 70 de lei pe o cursă de şase kilometri, cât pentru o noapte de cazare.

Reporterul Digi24 a refăcut traseul de la Gara Brașov către cartierul Schei pentru a afla cât a costat în realitate această cursă. Sunt 6 kilometri între Gara din Braşov şi pensiunea unde era cazat turistul englez. Tariful este de 1 leu şi 35 de bani pe kilometru. Ajuns la destinație, pe strada Podul Crețului, reporterul a plătit pentru această cursa 10 lei, de șapte ori mai puțin decât a plătit turistul englez.

A doua zi dimineaţa, Michael s-a întors la Gara Braşov să-l caute pe taximetristul necinstit. „M-am gândit că trebuie să aflu mai multe detalii despre şoferul de taxi şi am observat că avea o placă de licenţă pe maşină şi am scos aparatul foto şi am încercat să fac o fotografie ca să pot să îi iau detaliile. Atunci m-a împins violent”, a povestit turistul. „Am o tăietură deasupra ochiului şi am primit şi un pumn în nas”, adaugă el. „M-a atacat de câteva ori şi m-a lovit de două ori puternic în faţă”, a precizat Michael Shaw.

Michael Shaw a reclamat aceste două semne ale ospitalităţii direct la Poliţie. Loviturile, susțin poliţiştii, vin din partea altui taximetrist, însă. Michael Shaw a confundat taximetriştii.

A depus o reclamație cu privire la acest caz. A fost întrebat dacă dorește să mai aștepte în acea zi pentru a se aduce un traducător autorizat. S-a convenit de comun acord ca miercuri să se prezinte”, a declarat Liviu Naghi, purtător de cuvânt la IPJ Brașov.

După acest debut de vacanţă cu urme de neuitat, Michael rămâne încă o săptămână în România pentru cercetări şi frumuseţile naturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri