„Păcănelele”, legale doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române

Data publicării:
jocuri pacanele-AFP Mediafax Foto-MIRA OBERMAN

Foto: Mediafax

Deputatul PSD Cornel Iacoban, unul dintre iniţiatorii proiectului, a spus că dependenţa de jocuri de noroc, de păcănele, se numeşte ludomanie şi face „ravagii în România”, iar prin acest proiect se încearcă restrângerea „păcănelelor”, slot-machine, doar în spaţii convenţionale.

„Această dependenţă de jocuri de noroc, de „păcănele” se numeşte ludomanie în tehnica medicală şi face ravagii în România, în special în zonele rurale. Sunt copii care nu au vârsta de 18 ani, care fără nicio oprelişte intră şi joacă, pierd bani, sunt oameni maturi care intră să-şi cumpere ceva sau intră într-un bar să bea o bere şi acolo sunt prezente aceste slot-machine, aceste „păcănele” care bineînţeles, la un moment dat, dau dependenţă”, a afirmat Iacoban.

Şi deputatul PSD Cosmin Nicula a arătat că între micşorarea veniturilor bugetare ale unei ţări şi creşterea stării de sănătate şi a stării de bine a populaţiei, „nu merită acest preţ”.

În replică, deputatul PNL Theodor Nicolescu a arătat că se încalcă libera concurenţă şi textul este neconstituţional. „Văd că vreţi să daţi doar la cazinouri şi la Loteria Română dreptul la slot-machine. Avem un mare scandal cu concesionarea serviciilor Loteriei. Dumeavoastră vreţi ca cei care au concesionat serviciile Loteriei să aibă 80% din piaţa de slot-machine din România”, a spus Nicolescu.

Şi deputatul PNL Dănuț Culețu a spus că şi internetul poate da dependenţă şi nu se dă o lege care să îl interzică. „Şi internetul poate să dea dependenţă şi nu cred că cineva poate veni cu o lege în privinţa interzicerii internetului. Problema este în altă parte", a spus Culeţu.

În final, Comisia juridică a avizat favorabil acest proiect, comisia de Buget fiind sesizată în fond. Proiectul a fost respins anterior de Senat, iar Camera este for decizional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri