Pescuit „new age” cu prună și mâncare asiatică

Data publicării:
undite

„Ştiuca, la fel ca şi noi, este leneşă şi preferă să atace un peşte care nu este capabil să fugă foarte tare, aşa că un astfel de peştişor de plastic poate să devină numărul unu pe lista de priorităţi.”

Cei mai buni pescari din România le-au arătat amatorilor cum se doboară recordurile. Însă nu totul ţine de tehnică şi de undiţă, pentru că şi peştii au evoluat. Mai ales când vine vorba de preferinţele lor culinare.

Ciprian Ene, comerciant: „Peştii preferă aroma de usturoi sau special fruict, adică aroma clasică de gumă de mestecat. În alte situaţii, în funcţie de condiţiile meteo, de temperatura apei, foarte probabil că vor prefera pruna. Indiferent că e ananas sau căpşună. O să prinzi crap, ajută să păcălim peştii atunci când sunt mofturoşi.”

Alt comerciant recomandă prinderea crapilor cu nadă preparată din mâncare asiatică.

Marian Oprea, comerciant: „Crevete fermentat, importat din bucătaria asiatică. Biscuiţi amestecaţi cu ou, cu miere. Reţetele sunt foarte complexe, nu sunt făcute la nimereală, sunt rezultatul multor ani de teste. Sunt adaptate şi importate din bucătăria noastră de zi cu zi.”

Şi nu sunt poveşti pescăreşti!

„Acum nu mai poţi să te duci doar cu mămăligă simplă, nu mai trage. trebuie să îl atragi cu diverse arome, usturoiul merge cel mai bine.”

***

„Îi dădeam cu mămăligă înainte. Mămăligă făcută de mâncam şi noi şi prindeam peşti. E crapul mai mofturos? Normal, ca şi căprioara.”

Pescarii au avut ocazia să vadă la lucru şi câteva dintre cele mai performante lansete de pe piaţă.

„S-a ridicat! Este suficient de puternică lanseta. Nu a cedat. Vă garantez că nici în lansare nu o să cedeze.”

Expoziţia Fishing & Hunting este deschisă până duminică seara, în cadrul Romexpo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri