Peste 1.000 de motocicliști din București au dat startul sezonului pe două roți

Data publicării:
moto moto

Pe motoare de viteză, choppere, scutere sau modele dintre cele mai spectaculoase, motocicliştii din Bucureşti au ieşit la paradă. E modul prin care încearcă să se facă văzuţi si să le transmită şoferilor un mesaj clar.

„Suntem şi noi în trafic. Mulţi!”, a spus unul dintre motociclişti.

„Să fie mult mai atenţi, să foloseasă oglinzile şi semnalele. E o manetuţă mică în partea stângă a volanului, se numeşte semnalizare”, a adăugat un altul.

Deşi sunt prezenţi în trafic doar jumătate de an, în sezonul cald, motocicliştii sunt printre cei mai expuşi la pericole. Anul trecut au fost implicaţi în aproape 1.000 de accidente grave, iar poliţiştii spun că vina e împărţită între ei şi şoferi.

„E, până la urmă, un conflict între motociclişti şi şoferi. Da. Îi mai enervăm că noi ne deplasăm ceva mai repede, nu stăm la cozi”, recunoaște un motociclist.

Principala cauză a accidentelor în care sunt implicați motocicliști este viteza prea mare.

„Aceleraţia este la ei. Chiar dacă motorul este de 400 de cai, de 200 de cai, nu contează ce modificări şi-au făcut. Trebuie mers ponderat şi responsabil”, spune Florin Moraru, preşedintele clubului Black Helmets.

În plus, nu sunt puţini cei care urcă pe motor fără echipament de protecţie. Doar săptămâna trecută poliţiştii au amendat aproape 60 de motociclişti care circulau fără cască.

„O fac pe riscul lor. Fără un echipament corespunzător eu cred că nimeni nu are ce căuta pe motor”, spun motocicliștii responsabili.

Parada de pe străzile Capitalei a deschis oficial sezonul plimbărilor cu motocicleta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri