Peste 800 de turiști au schiat în acest weekend în Hunedoara

Data publicării:
partie schi

Cum se schiază în Straja?” „Foarte bine”, răspunde un turist.

Cea mai nouă pârtie şi a zecea de pe domeniul schiabil de 30 de kilometri al stațiunii Straja este pârtia Baloo, pentru copii şi începători.

Pe o porțiune de 20 de metri de pe pârtia Baloo este și o instalație pe cablu pentru cei mai mici schiori. Așadar, schi baby-ul poate fi folosit de copiii de 2 sau 3 ani care vor să învețe să schieze”, spune Andrada Velciov, reporter Digi24.

Am schiat cu un copil de 1 an și 8 luni, ne-am jucat puțin în zăpadă, ne-am deplasat pe schiuri”, spune Marius Fodoran, organizator tabere schi.

„Se schiază pe 5 pârtii, pârtii care sunt foarte bine amenajate , aproximăm că sunt undeva la 800 de turiști în momentul de față în stațiune” afirmă Andrei Mureșan, Salvamont Straja.

Cei mai curajoși vor să învețe însă direct cum să se dea cu snowboardul.

Pentru 5 urcări de pârtie, turiștii plătesc 19 lei, abonamentul pentru o zi este 50 de lei, iar o cartelă pentru întreg sezonul ajunge la 190 de lei.

Şi în stațiunea Vârtop, din Bihor, se schiază din plin. Stratul de zăpadă a ajuns la peste 50 de cm.

Am văzut că se schiază la Arieșeni și am zis că trebuie să venim” a spuns un turist.

Pe pârtie a fost loc și pentru începători.

„Oamenii nu prea știau că a nins atât de mult la Arieșeni, dar acum s-a făcut deja puțină publicitate”, a spus Dan Gligor, administratorul unei pârtii de schi.

„În weekend-ul ăsta la noi a fost chiar plin”, adaugă Adrian Varga, administratorul unei pensiuni.

O noapte de cazare într-o cameră dublă costă în medie 150 de lei. În preț sunt incluse micul dejun și intrarea la piscină și saună. Există însă și pensiuni unde se plătește doar 30 de lei de persoană, pe noapte.

Acum, în masivul Postăvaru sunt două grade celsius. Astfel că tunurile de zăpadă au fost oprite. Şi asta pentru că temperatura optimă ca ele să funcţioneze ar fi de -5 grade celsius”, relatează Mirela Palcu, reporter Digi24 Braşov.

Anul trecut în această perioadă pârtiile din Braşov erau pline. Acum, stratul de zăpadă în masivul Postăvaru nu depăşeşte 10 centimetri. Turiştii care s-au avântat să urce cu singura telecabină din Poiană care funcţionează nu au putut schia. Aşa că au improvizat rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri