Polițist și autor de cărți pentru copii

Data publicării:
pol scriitor

Ionuț Crângoiu are 30 de ani și este agent- șef adjunct într-o comună din județul Dolj. Tânărul a fost pasionat de literatură de mic. A scris poezii pentru revista școlii, însă a vrut să fie polițist. După ce a devenit tată pentru prima oară, s-a gândit că este momentul să se reapuce de scris.

Agent șef adj. Ionuț Crângoiu, autorul cărții pentru copii: „Fetița mea cea mare Alesia avea 3 anișori. Ea avea niște jucării, un șoricel din pluș, o rățușcă pe care o folosea la baie și ea a dat numele personajelor. La șoricel i-a zis Chițu, la rățușcă i-a zis Bibi și atunci m-am gândit să fac cumva o poveste cu toate jucăriile ei.”

Luiza Crângoiu, soția polițistului: „Este foarte frumoasă, foarte educativă. Mie îmi place foarte mult, cred că o să aibă succes, eu îl susțin în tot ceea ce face.”

Iar copiii sunt foarte fericiţi că jucăriile lor au ajuns personaje de poveste.

Alesia Crângoiu, fiica polițistului: „Despre Chițu. Cine e Chițu? Chițu e un șoricel. Și ce face? O ajută pe rățușcă să se ducă în zbor.”

Sofia Crângoiu, fiica polițistului: „Tati, îmi place foarte mult cartea și te iubesc.”

Cartea a fost tipărită în doar 20 de exemplare pe care le-a dăruit prietenilor și apropiaților. Un volum a ajuns şi la educatoarea din sat, care le-a citit povestea copiilor.

Maria Sârbu, educatoare la Grădinița din comuna Braloștița: „Ma bucur că un domn cu o așa meserie se apropie de copii, prin educație, și cu atât mai mult că scrie o carte.”

„Ajută copii să fie buni, să fie respectuoși cu părinții lor și cu semenii lor.”

Elvis Măceșeanu, președintele Sindicatului Polițiștilor din Dolj: „Sincer, am rămas surprins. Nu cred că polițiștii pot să scrie cărți pentru copii. Și cred că astfel de polițiști trebuie să îi promovăm.”

Pentru că toți copiii să beneficieze de carte, tânărul a postat-o integral pe o rețea de socializare, de unde se poate descărca gratuit. Polițistul pregătește încă 2 volume în care personaje principale sunt animalele, dar lucrează și la un roman SF pentru adulți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri