Premieră în România: Zece tinere s-au parașutat de la patru mii de metri și au format o stea

Data publicării:
parasutisti - captura

Un avion le urcă pe cele zece tinere pasionate de paraşutism la peste patru mii de metri altitudine, deasupra aerodromului Clinceni. Este cea mai mare înălţime de la care vor face saltul în gol.

Coordonatele punctului deasupra căruia trebuie să sară din avion sunt bine stabilite, încă de la decolare. Nu mai puţin importantă este coordonarea celor zece paraşutiste. Una după alta, fetele trebuie să sară din cinci în cinci secunde.

Odată desprinse de avion, urmează un alt termen limită. Mai puţin de două minute au la dispoziţie ca să se grupeze şi să se prindă de mâini. Abia când formaţia este completă recordul se consideră stabilit. O stea de trupuri umane pluteşte printre nori.

Sunt primele fete pasionate de paraşutism care au avut curajul să sară în formaţie de la o asemenea înălţime.

Alina Sime este una dintre ele: „Recordul constă în zece fete care pleacă într-un avion, sar separat și în aer zboară în așa fel încât să ajungă să se prindă. Cu mult antrenament am reușit să facem o formație de zece.” Antrenament pe care l-au făcut timp de trei luni şi în care au adunat mai bine de 300 de salturi din avion.

Corpul uman nu e făcut să zboare, iar noi trebuie să-l controlăm la 200 de kilometri pe oră”, mai spune Alina Sime.

La nivel mondial, recordul este deţinut de 164 de paraşutişti din Statele Unite care au reuşit să formeze în aer o floare imensă. Îmbarcaţi în mai multe avioane, ei au sărit în gol de la o altitudine de 3.000 metri. Precedentul record a fost atins de 138 de oameni şi a avut loc acum trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri