Prima rețea de socializare din lume încă funcționează

Data publicării:
18012013 20radioamatori-44548

La poalele muntelui Tâmpa, într-o încapere de câțiva metri pătrați, zilnic se adună radioamatori care caută prieteni cu aceeași pasiune în toată lumea. Fiecare are un cod unic prin care este identificat oriunde s-ar afla.

La loc de cinste în biroul lor stă harta lumii plină cu mii de coduri ale radioamatorilor.

„E o pasiune, este nu numai la noi, ci pe întreg mapamondul și la rândul lor, cei cu care vorbim, spre exemplu, de pe o insulă de care poate nici nu am auzit, sunt foarte încântaţi că putem lua legătura cu ei, în mijlocul oceanului de exemplu”, spuneCiprian Purice, radioamator.

Lucrurile nu sunt, însă, atât de simple precum par. Radioamatorii trebuie să treacă un examen ca să intre într-o asociație. Obțin apoi un cod unic de identificare pe care îl folosesc în conversațiile cu prietenii lor.

„Se reînnoieşte din cinci în cinci ani şi e valabil pe tot parcursul vieţii”, spuneIulian Silion, Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Radioamatorism.

Radioamatorii împătimiţi au acasă propria staţie.Un astfel de sistem costă de la 500 de euro la două mii, dar spun radioamatorii, merită. Îi ajută să vorbească cu prietenii lor din toată lumea în orice moment vor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri