Raiul pescarilor. Lacul renumit pentru capturi mari

Data publicării:
pescuit

Peştele din imagini (vezi video de mai sus) nu a fost prins în Delta Dunării ci în judeţul Ialomiţa. Este o zona spectaculoasă care s-a dezvoltat în ultimii ani şi a devenit din ce în ce mai căutată de pasionaţii de fir întins.

Nicu Briciu, pescar: „Îmi place și zona, îmi place că malul este jos, e baltă bună, pește se prinde”.

Pe malul lacului, într-o zonă special amenajată, întâlnim zilnic turişti decişi să-şi petreacă timpul liber, la pescuit.

Șerban Lungu, pescar: „Încercăm mai multe bălți să vedem despre ce este vorba, dacă e foarte bine, revenim. Mai revenim și cu mai mulți prieteni la pescuit, ne destindem, nu venim neapărat să prindem pește, venim să ne destindem în aer liber”.

Balta are 12 hectare, iar pescarii pot prinde în special crap şi caras. Lacul a devenit renumit datorită capturilor record prinse în undiţe.

Nicu Briciu, pescar: „Salinta asta e mai mare, aștia doi sunt mai mici. Sunt mulțumit, dar mai rămânem la distracție. Aici am luat acum două săptămâni un crap de 6,5 – 6,7 kg.”

Lacul cu maluri joase este amplasat într-o zonă liniştită, în care se poate pescui şi ziua şi noaptea. Cei care vor să arunce undiţa în lac plătesc o taxa de 75 de lei pentru 12 ore, iar pentru 24 de ore tariful este de 125 de lei.

Marius Ioniță, administrator baltă: „Eu pentru pescari am pus la dispoziție acele foișoare pe care ei le folosesc în ceea ce înseamnă umbra sau adăpost de ploaie, grătarul pentru a prăji și peștele pe grătar. Eu cred că este suficient ceea ce ofer eu la dispoziția pescarului.”

Pescarii îşi pot păstra capturile, mai puţin crapul şi tenul, două specii de peşte din care nu au voie sa ia mai mult de 5 kg. Cu alte cuvinte, dacă prindeţi un crap de 8 kg îi faceţi o fotografie, apoi îl aruncaţi înapoi în baltă. Dar pentru împătimiţii de pescuit nu contează dacă merg sau nu cu peştele acasă. Importantă este satisfacţia de moment pentru care sunt dispuşi să investească sume importante de bani.

Șerban Lungu, pescar: „Lansetele acestea sunt la prețuri modice: 250-270 de lei bucata, mulinetele tot la fel 250-270 de lei bucata, cu rotpoturile e mai greu sunt 300-350 de lei. Acela e puțin mai scump. Senzorii ne ajută să sesizăm când peștele mușcă scoate un sunet.”

Pasiunea pentru pescuit i-a învăţat pe mulţi din secretele aruncatului firului în apă. De exemplu, cu un astfel de vaporaș ghidat de pe mal pescarii împrăştie hrana în zone mai greu accesibile.

Mihai Stoian, pescar: „Acum le plantez cu navomodel, le ducem mai aproape de stuf pentru că distanța e destul de mare și nu prea ne ajută lansarea la distanță. Și atunci ne folosim de navomodel. Ducem și momeala și nada în același loc, se formează un pat de nadă mai consistent și așteptăm pentru că avem mai multe șanse.”

Lacul este situat în apropiere de Urziceni, la 72 de km de Capitală. Zona este accesibilă de pe Drumul Național 2, în apropierea satului Cotorca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri