Reacția președintelui Portugaliei după finala Eurovision

Data actualizării: Data publicării:
Final - Eurovision Song Contest 2017
Foto: Gulliver/ Getty Images

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, i-a transmis un mesaj de felicitări cântărețului Salvador Sobral, după ce a câştigat finala Eurovision Song Contest 2017. Este prima dată când Portugalia câştigă acest concurs, iar politicieni, internauţi şi mass-media l-au felicitat pe solist pentru triumful de la Kiev.

Final - Eurovision Song Contest 2017
Foto: Gulliver/ Getty Images

„Când suntem foarte buni, suntem cei mai buni dintre cei mai buni. Felicitări, Salvador Sobral!”, a transmis într-un mesaj preşedintele ţării, potrivit News.ro.

Portugalia a câştigat finala, sâmbătă seară, cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte. Tânărul artist, care aşteaptă un transplant de inimă, a revenit duminică în ţara sa, alături de sora lui, Luisa Sobral, autoarea cântecului câştigător.

„O pagină de istorie a fost scrisă în portugheză în această seară la Eurovision. Bravo, Salvador! Bravo, Portugalia!”, a scris pe Twitter prim-ministrul Antonio Costa.

Cântăreţul a reuşit să emoţioneze atât juriile de specialitate din ţările participante, cât şi publicul, cu piesa interpretată în portugheză.

Admirator al trompetistului şi cântăreţului american Chat Baker, Sobral a păstrat un registru simplu, fără artificii şi extravaganţe, în prezentarea sa de la Eurovision, show urmărit de 200 de milioane de telespectatori.

„Este o victorie a muzicii, pentru oamenii care fac muzică şi care vor cu adevărat să spună ceva”, a declarat Salvador Sobral după încheierea concursului. ”Muzica nu însemană focuri de artificii, înseamnă sentimente. Încercăm să schimbăm asta şi să revenim la muzică, este ceea ce contează”.

Salvador Sobral s-a lansat în 2009, când a participa la programul de televiziune similar „American Idol”. Nu s-a împăcat cu explozia mediatică şi chiar a renunţat să mai cânte. După opt ani, Sobral a reuşit să câştige concursul Eurovision.

Cu hashtag-ul #Salvador sau  #Salvadorable, mii de portughezi şi nu numai l-au susţinut pe interpret pe reţelele de socializare, numindu-l ”un artist care cântă cu adevărat”, ”o revelaţie a muzicii” şi ”un tânăr simplu şi plin de talent”.

Presa portugheză a vorbit mult despre această victorie, mai ales că cea mai bună clasare a Portugaliei la Eurovision a fost un loc şase, în 1996. Primele pagini ale ziarelor de sâmbătă i-au avut alături pe Salvador Sobral, Papa Francisc şi cea de-a 36-a victorie a ligii portugheze de către echipa Benfica Lisabona.

Sâmbătă noapte, vocea lui Sobral s-a auzit şi în centrul Lisabonei, în difuzoarele amplasate pentru petrecerea suporterilor echipei de fotbal din oraşul său natal.

În finala Eurovision Song Contest 2017, România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea, cu 282 de puncte, iar Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia ”Hey Mamma”, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. 

Citiți și: Eurovision 2017, câștigat de Portugalia. România - pe locul 7, surpriza vine de la R. Moldova

Ce spun concurenții României despre locul 7 obținut la Eurovision

 VIDEO. Incident pe scenă la Eurovision

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri