Reacția Vanity Fair în scandalul cu Angelina Jolie. Revista a publicat transcriptul conversației cu actrița

Data actualizării: Data publicării:
angelina jolie discurs

Actriţa şi regizoarea Angelina Jolie a fost protagonista unui portret realizat de revista Vanity Fair, dar subiectele abordate în interviu, mai precis o declarație a vedetei, a stârnit numeroase controverse și un adevărat scandal între Jolie și autoarea articolului, Evgenia Peretz.

Actrița și-a contactat avocații, care au cerut revistei Vanity Fair să scoată din interviu paragraful în care Jolie vorbea despre modalitatea de casting a actorilor copii din film și să publice un comunicat în care să își ceară scuze actriței și să rectifice prejudiciul de imagine pe care i l-ar fi adus.

În replică, Vanity Fair publică acum transcriptul întregului interviu, inclusiv partea în care Angelina Jolie povestește cum a fost selectat personajul principal din cel mai recent film al său.

Angelina Jolie: Însă ne-a fost foarte greu să găsim o micuță Loung. Așa că am fost la ceea ce ei numesc o școală de mahala. Nu cred că este un cuvânt foarte drăguț, dar este o școală pentru copiii din zonele sărace. Și cred...adică ei nu știau. Pur și simplu am intrat și am făcut audiții cu copiii. Și când e vorba despre copii, nu sunt chiar audiții. Am avut acest joc - eu nu am fost acolo și ei nu știau exact ce se întâmplă - în care le spuneam: <O să punem niște bani pe masă. Gândește-te pentru ce ai avea nevoie de acești bani». Uneori erau bani, alteori era un biscuite. Apoi ia banii. Și noi ne prefăceam că îi prindeam. <O să te prindem și tu trebuie să te prefaci, să minți că nu tu i-ai luat>.

Așa că a fost foarte interesant să vezi copiii și reacțiile lor - unii erau foarte conștienți de prezența camerei de filmat. Sunt mulți copii talentați în acea țară. Dar Srey Moch a fost singurul copil care s-a uitat la bani un timp îndelungat, înainte să îi ia și apoi să mintă cu curaj, să încerce să îi ascundă.

Iar apoi, când a fost obligată să dea banii înapoi a devenit foarte emoțională și toate aceste sentimente au ieșit la iveală. Nu cred că ea sau familia ei se supără dacă spun că mai târziu, când am întrebat-o pentru ce avea nevoie de bani, ne-a spus că bunicul ei a murit și că nu aveau suficienți bani pentru o înmormântare decentă.”

Vanity Fair mai spune și că au reascultat înregistrările și că au decis să își susțină editorul care a realizat interviul.

De la ce a pornit scandalul Angelina Jolie - Vanity Fair

Angelina Jolie a povestit cum, în timpul audițiilor pentru filmul „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, realizat pentru Netflix, copii săraci au fost puşi să joace o scenă în care furau pentru bani. Jolie a povestit că directorii de casting au vizitat orfelinate, companii de circ, şcoli sărace, pentru a găsi copii care au „experimentat greutăţi”.

Metoda de casting i-a adus ambasadoarei UNICEF numeroase critici. „Ce joc psihologic crud pe care să îl faci unor copii săraci”, a scris un utilizator de Twitter. „Angelina Jolie e nebună”. „Angelina Jolie este clar dusă, dacă ea crede că această formă de exploatare este OK”, a fost un alt mesaj.

Ulterior, actrița a acuzat revista Vanity Fair că i-a trunchiat declarațiile și că nu a păstrat contextul în care Jolie a făcut afirmațiile. Angelina Jolie a declarat că a fost ”fals şi supărător” faptul că oamenii au interpretat greşit descrierea ei despre cum a decurs castingul. ”Sunt supărată că un exerciţiu al unei improvizaţii a fost descris ca şi cum ar fi fost scenariu real”, a spus regizoarea într-un comunicat de presă, scrie BBC.

”Scopul acestui film este să atragă atenţia asupra ororilor războiului prin ochii copiilor şi să-i ajute să lupte pentru a se proteja. Sugestia că bani adevăraţi au fost luaţi de la un copil în timpul audiţiei este falsă şi supărătoare. Aş fi revoltată eu însămi dacă s-ar fi întâmplat”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri