Recomandări pentru weekend: Târguri de Crăciun şi spectacole

Data publicării:
targ

Cinci târguri dedicate Crăciunului sunt deschise în mai multe spaţii din Capitală, prezentând delicatese de tot felul şi concerte, iar la Teatrul Naţional revine, după 46 de ani, povestea ”Regelui Lear”, într-o montare semnată de georgianul David Doiashvili şi cu Mihai Constantin în rolul principal. Între evenimentele acestui sfârşit de săptămână se numără şi câteva premiere cinematografice.

targ

Târgul de Crăciun ”Dichisar” va avea loc pe strada Halelor, sâmbătă şi duminică, unde 60 de designeri şi creatori români îşi vor prezenta produsele. De la ora 10.00 la ora 20.00, bucureştenii pot cumpăra dulciuri - smoothies şi bezele în ciocolată caldă, macaroons - şi alte bunătăţi homemade.

Dedicat sărbătorilor de iarnă, ”Marché de Noël” are loc tot în acest weekend, la Casa Universitarilor, deschis între orele 11.00 şi 20.00. Târgul cadourilor de designer adună 85 de participanţi care aduc obiecte concepute special, într-o manieră proprie. Biletul de intrare este 10 lei.

”Obiectele create de designerii selectaţi aduc ceva nou - fie că e materialul, conceptul, tehnica sau utilizarea. Asta le face cadouri de Crăciun perfecte, pentru că devin o experienţă, iar experienţele sunt cel mai bun cadou din lume”, a spus Dan Pierşinaru, fondatorul conceptului Marché de Noël.

O altă alegere pentru acest weekend ar putea fi a doua ediţie a festivalului ”Mâncare şi design”, desfăşurat în Piaţa Amzei, care este deschis în timpul weekend-ului, de vineri până duminică, de la ora 11.00 la 19.00. Vizitatorii sunt întâmpinaţi cu un mix de obiecte de design, creaţii vestimentare, bijuterii sau jucării, realizate de creatori români.

Un alt eveniment dedicat shopping-ului este ”Crazy Christmas”, festival care este deschis sâmbătă, între orele 10.00 şi 19.00, la The Ark. La festival vizitatorii vor găsi de la îmbrăcăminte şi accesorii până la decoraţiuni pentru casă, produse cosmetice şi turtă dulce.

La ”Târgul de Crăciun” din Piaţa Constituţiei vor urca pe scenă, în acest weekend, artişti precum Vlad Miriţă, vineri, de la ora 20.00, Căluşarii Slatinii, sâmbătă, de la ora 12.00, şi Cornelia şi Lupu Rednic, de la ora 20.30. Duminică, din programul artistic al târgului fac parte concerte ale grupurilor The Kryptonite Sparks, de la ora 18.00, The Mono Jacks, de la ora 19.00, şi Robin and the Backstabbers, de la ora 20.00.

Spectacolul ”Regele Lear”, de William Shakespeare, revine pe scena Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) în regia georgianului David Doiashvili, cu Mihai Constantin în rolul principal, după 46 de ani de la montarea în care tatăl său, George Constantin, era protagonist. Reprezentaţiile vor avea loc pe 10 şi 11 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a TNB.

Pasionaţii de cinema vor vedea în acest weekend comedia de sărbători ”Super party la birou/ Office Christmas Party”, regizată de Will Speck şi Josh Gordon, cu actorii Jennifer Aniston, Jason Bateman şi Olivia Munn în distribuţie. Filmul prezintă încercarea managerului unei companii de a impresiona un potenţial client printr-o petrecere la birou, astfel încât să îşi salveze afacerea.

Cinefilii vor putea viziona în premieră şi comedia franceză ”Aventurile Sofiei/ Les malheurs de Sophie”, regizată de Christophe Honoré, în care protagonista încearcă să scape de mama sa vitregă, în grija căreia rămâne după ce părinţii ei suferă un accident.

În cinematografe vor mai rula, în premieră, thrillerul de groază ”Demonul/ Incarnate”, regizat de Brad Peyton, drama ”Fragmentar/ Remainder”, regizată de Omer Fast, şi filmul de familie ”Siv şi petrecerea în pijamale/ Siv sover vilse”, regizat de Lena Hanno şi Catti Edfeldt.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri