Record Disney. Pelicula "Finding Dory" a încasat în primul weekend de la lansare 140 de milioane de dolari

Data publicării:
finding-dory

 

Filmul "Minions" (2015) s-a aflat până acum pe locul al doilea, cu 115,7 milioane de dolari, urmat de producţia Pixar de la Disney, "Toy Story 3", cu 110 milioane de dolari încasări. 

Cu 140 de milioane de dolari încasări, "În căutarea lui Dory/ Finding Dory" se clasează pe locul al 17-lea al filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile în primul weekend de la lansare şi pe al treilea în 2016.

Producţia Marvel "Căpitanul America: Război Civil/ Captain America: Civil War" a avut cele mai mari încasări de până acum cu 179 de milioane de dolari, cel de-al cincilea debut din toate timpurile. 

Date recente arătau că producătorul Disney va atinge cu această nouă peliculă performanţa din 2003 cu "În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo", povestea unui tată-peşte în căutarea fiului, care a adunat 936,7 milioane de dolari în toată lumea şi care a câştigat un premiu al Academiei Americane pentru Cea mai bună animaţie. "În căutarea lui Dory/ Finding Dory" are încasări duble la deschidere, faţă de "În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo", care adunase atunci 70 de milioane de dolari.

”În căutarea lui Dory/ Finding Dory” a intrat vineri şi pe ecranele din cinematografele româneşti. Acţiunea are loc la aproximativ un an de la întâmplările filmului original, ”În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo”, şi îi are ca personaje pe Marlin (Albert Brooks), Nemo şi Gaşca din Acvariu, printre alţii. Locul peripeţiilor lor va fi de data aceasta lungul coastei californiene, iar în poveste îşi vor face loc o serie de personaje noi. Dory se va reîntâlni cu cei dragi ei şi va învăţa între timp şi câteva lucruri esenţiale despre importanţa familiei. Actriţa Ellen deGeneres va împrumuta şi în această continuare vocea lui Dory. Diane Keaton, Michael Sheen şi Sigourney Weaver sunt, de asemenea, voci în film, potrivit cinemagia.ro. 

Continuarea îl are ca regizor tot pe Andrew Stanton. Angus MacLane debutează ca regizor alături de acesta.  

Compania Disney nu a furnizat un buget, dar de obicei preţurile producătorului Pixar pentru astfel de producţii sunt între 175 de milioane de dolari şi 200 de milioane. 

Sursă: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri