Repetiție pentru cursa „Cu bicicleta la mare”, organizată de Lucian Mîndruță, realizator Digi FM

Data publicării:
mandruta

Lucian Mîndruţă: „Circulăm prima zi de drum cu bicicleta la mare, exact atât avem în prima zi Bucureşti-Amara, exact la fel denivelări, adică deloc denivelări. Astăzi nu avem dealuri. A doua zi de bicicletă la mare va fi un pic mai dificilă. 160 plus Dealurile Dobrogei, nu vă povestesc de ele, întrebaţi veteranii”.

Realizatorul emisiunii Interactiv de la DigiFM spune că pentru el antrenamentul de 140 de kilomteri cu bicicleta este unul uşor, dar vrea să fie sigur că participanţii vor fi bine pregătiţi pentru cursa propriu-zisă către mare.

Lucian Mîndruţă, realizatorul emisiunii Interactiv de la DigiFM: „Astăzi mergem până la Oltenita, avem 140 de kilometri dus/intors, fara mari denivelari, dar pe un drumn nou, nu l-am mai făcut incă. E un test pentru prima zi de drum cu bicicleta la mare, pentru că drumul asta este exact la fel de lung şi de dificil ca drumul de la Bucureşti şi până la Amara. Aşa că facem practic o repetiţie generală pentru săptămâna viitoare când o să facem din nou 140 de kilometri”.

De la antrenamente n-a lipsit Nea Marin, unul dintre veteranii cursei către mare şi cel mai în vârstă ciclist. La 77 de ani, merge zilnic cu bicicleta.

Nea Marin, cel mai în vârstă ciclist: „E foarte important pentru că mă ţine mereu în mişcare, în viaţă, mă simt mai bine, mai uşor, mai altfel. De exemplu, anul ăsta am 5.000,4 kilometri făcuţi”.

Printre participanţi au fost şi mulţi ciclişti care au făcut pentru prima dată drumul spre mare pe bicicletă.

Magdalena Nicu, ciclistă: „Am mai fost plecata prin ţară cu alte curse, cui alţi organizatori mai multe zile la rând. Şi este o altă senzatie, imi place ceea ce fac și ciclismul cred că mă reprezintă cel mai bine în ceea ce fac”.

Pentru Mirela Preda bicicleta face parte din viaţa de zi cu zi: „30, 40 de kilometri pe zi fac zilnic cu bicicleta. Şi la serviciu merg cu bicicleta, oriunde cu bicicleta”.

În weekendul viitor 400 de ciclişti vor parcurge 300 de kilometri până la Constanţa, cu oprire peste noapte în Amara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri