Sari la conținut
News Alert

Rețeta săptămânii: papricaș de pui cu găluște

Pentru început puneți puţin ulei într-o tigaie şi-l puneţi pe aragaz să se încingă. Între timp punem la fiert, într-o oală, apa pentru găluşte.

„Adăugăm ardei roşu, lăsăm un pic să călească”, spune Daniel Roucaciu, bucătar.

În timp ce se căleşte ceapa, adăugăm şi pieptul de pui, cam 100 de grame, ne ocupăm de papricaş.

„Punem un pic de sare, nu multă, piper şi boia”, spune Daniel Roucaciu.

Turnăm câteva linguri de apă peste carne, adăugăm după gust verdeaţă - de preferat pătrunjel şi puţin usturoi - şi lăsăm să fiarbă. Între timp pregătim găluștele: patru ouă se bat bine cu telul sau furculițe, după care se pune făina și se amestecă bine. Secretul este să evitați formarea cocoloașelor.

Găluștele se pun în apă și se lasă să fiarbă cam 8-10 min.

E bine să mai amestecaţi din când în când. Apoi, pentru a îngroșa puțin sosul la papricaş, „spre sfârşit se adaugă smântână gătită, cam 50 de mililitri”, spune Daniel Roucaciu.

Se lasă să mai fiarbă 5 minute, până dă de câteva ori în clocot, iar papricașul se îngroașă. Se pune totul pe o farfurie și se mai adaugă pătrunjel, sare şi piper, după gust.

Inspirat din cel unguresc, papricaşul ţărănesc preparat în Ardeal se aduce fierbinte la masă.

Ingrediente:

Papricaș

150 de gr. piept pui

50 ml ulei

20 gr sare

2 gr piper

80 gr ceapă

50 gr ardei roşu

10 gr pătrunjel

50 gr smântână pentru gătit

Găluşte

4 ouă

150 gr. făină

4 gr sare

ulei sau unt