Revelion românesc în Ungaria

Data publicării:
revelion ungaria

„La noi în hotel sunt, este un obicei la ora 11:00, adică ora 12:00, ora României cinstim anul nou, ora României, împreună cu toți turiștii și la ora 12:00, ora Ungariei ieșim cu toții pe stradă.”, a spus Eva Palvogyi, directoarea unui hotel de trei stele din Hajduszoboszlo.

Pentru ca turiștii români să se simtă ca acasă, proprietarii hotelurilor din staţiunea maghiară Hajduszoboszlo s-au gândit la meniuri care includ și mâncare tradițională românească. Turiştii de la noi au ocupat cele mai multe locuri de cazare. În unele hoteluri, toate locurile pentru Revelion au fost ocupate încă din toamnă.

„Ocupația este 70% români, restul sunt maghiari.” adaugă Eva Palvogyi.

„De vreo 10 ani de zile prefer să vin la Hajduszoboszlo pentru că are foarte multe oportunități” spune un turist.

Mulţi turiști români au ales luxul oferit de hotelurile de patru stele, unde un pachet de Revelion pentru două persoane ajunge la 600 de euro.

Cei mai mulți turiști pe care îi avem sunt din România. Ei vin cei mai des de sărbătorile de iarnă începând de Crăciun și până după Revelion, până în 10 ianuarie când este vacanță în România.” spune Markus Sandor, directorul unui hotel de patru stele din Hajduszoboszlo.

Cele mai căutate sunt apartamentele şi pensiunile, unde rezervările s-au făcut încă din septembrie. Nu e de mirare. O noapte de cazare costă doar 10 euro pe persoană.

„Își pot găti aici, în apartamentele acestea, au internet, au de toate, au televizor și de revelion pot să facă mai multe lucruri. Pot să își aleagă un Revelion tradițional la unul dintre restaurantele din oraș sau chiar și Revelionul din aquaparkul acoperit.”, spune Zoltan Marki, organizatorul Revelionului

Aici sunt aşteptaţi peste 1000 de petrecăreţi, iar distracţia costă 33 de euro de persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri