România adoptă conceptul „Cafea în aşteptare”. O ceaşcă pentru tine, una pentru un necunoscut

Data publicării:
cafea

Românii urmează cu entuziasm exemplul italienilor şi „dau norocul mai departe”. Pot face asta într-unul din cele 70 de localuri din ţară care au adoptat conceptul de cafea în aşteptare”. Cei care se simt norocoşi plătesc două ceşti de cafea, dar primesc doar una. A doua revine unui necunoscut, care astfel primeşte şi promisiunea unei zile frumoase.


Povestea a început în oraşul italian Napoli, unde se spune că, dacă într-o dimineaţă ţi se întâmplă un lucru bun, trebuie să dai norocul mai departe. Poţi face asta dăruind o cafea unui necunoscut. Românii numesc acest concept cafea în aşteptare”.

Noi am adus conceptul anul trecut în România, inspiraţi fiind de colegi din Bulgaria. În momentul de faţă sunt 70 de localuri în toată România care au mişcarea Suspended coffee activă”, spune Roxana Jilăvean, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Cele mai multe cafele în aşteptare se găsesc în Bucureşti. Entuziasmaţi de ideea că gestul aduce noroc, clienţii localurilor lasă acum celor care vin în urma lor şi alte surprize, inclusiv mâncare: Nici noi nu ne-am aşteptat să meargă atât de bine. Lăsau foarte multe chestii - de la cafea până la cocktail-uri, pahare de vin, beri, mâncare. Deci absolut tot din meniu a fost lăsat cel puţin o dată”, spune Sebastian Bârsan, patronul unui local.

Ideea a fost pusă în practică şi în Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa, unde clienţii sunt aşteptaţi să consume cafelele în aşteptare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri