Românii preferă Marea Neagră de 1 Mai

Data publicării:
litoral mare vara costinesti plaja 5399659-Mediafax Foto-Marius Smadu

Mamaia va fi cea mai aglomerată staţiune de 1 Mai. Majoritatea preferă să stea două nopţi, de vineri 1 mai, până duminică, 3 mai. Deja sunt rezervate mai bine de 90% dintre camerele oferite pe site-urile de specialitate. Mai sunt disponibile locuri în doar câteva hoteluri, iar tarifele pentru două persoane pornesc de la 270 de lei la două stele şi ajung până la 1.300 de lei la patru stele.

Alternativele sunt pensiunile dinspre Năvodari sau hotelurile din Constanţa. În cel mai mare oraş de pe litoral, gradul de ocupare este de 80%, iar două nopţi de cazare costă între 225 şi 870 de lei. Mai la sud este şi mai ieftin. În Neptun mai sunt oferte de 160 de lei la două stele şi 180 de lei la trei stele.

Chiar dacă tarifele din Neptun sunt asemănătoare cu cele din Sinaia, gradul de ocupare în cea mai mare staţiune de pe Valea Prahovei este de doar 54%. Şi mai puţini români şi-au rezervat camere în Poiana Braşov. În acest moment, nici 40% din locuri nu au fost ocupate. Este adevărat, tarifele sunt mai mari ca în Sinaia. Două nopţi de cazare costă cel puţin 330 de lei la trei stele şi pot ajunge la 1.000 de lei în hotelurile de patru stele.

Datele nu cuprind şi pensiunile care nu sunt înscrise pe site-urile de rezervări online.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri