Românul de milioane din Qatar

Data publicării:
romanqatar

Bogăţia şi opulenţa sunt la ele acasă în Qatar, stat în care nivelul de trai este mai mare decât cel din Elveţia sau din Luxemburg. Milioane de oameni din întreaga lume vin aici în căutarea unui loc de muncă bine plătit.

În Qatar sunt aproape 3.000 de români. Cei mai mulţi, aproape 1.000, lucrează la compania aeriană Qatar Airways, alţi aproape 1.000 sunt angajaţi în domeniul hotelier şi lucrează ca bucătari sau electricieni. Şi, pentru că ţara este într-o continuă dezvoltare, vom găsi mulţi români şi pe şantiere, în construcţii.

Aproape 90% din locuitorii ţării sunt străini veniţi aici să muncească. Printre ei se numără şi Cristian Ştefănescu, sosit în urmă cu trei ani în capitala Doha, de la Ploieşti. Românul are o firmă în domeniul construcţiilor.

Este singura companie românească în Qatar”, spune Cristian Ştefănescu.

Cel mai mare contract pentru firma lui Cristian Ştefănescu a fost cel în care a realizat o parte din lucrările de reabilitare a unui hotel de 5 stele din Doha.

A fost cifrat undeva la 4 milioane de dolari acest proiect”, care a durat șase luni, spune românul. Românul. „Putem discuta de la salarii de la 3.000 de euro până la la 25.000 de euro pe lună”, adaugă acesta.

Compania ploieşteanului s-a ocupat de tot ce înseamnă reţele electrice şi instalaţii sanitare. 350 de români s-au aflat printre constructorii şi instalatorii care au redat primului hotel din Doha farmecul de acum 30 de ani.

În cei trei ani de când lucrează la Doha, Cristian Ştefănescu şi-a adus alături de el şi familia: soţia şi cei doi băieţi. Chiar dacă viaţa în Qatar este fascinantă, familia se gândeşte la ce a lăsat acasă, în România.

Îmi e dor de bunicii mei, de familie, de prieteni, de colegi. M-aş întoarce la vântul frumos, la verdeaţă, la râuri, la mare şi la familia mea”, spune Alexandru Ştefănescu, fiul în vârstă de 9 ani al românului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri