Șapte trucuri pentru a descoperi un mincinos prin limbajul trupului

Data publicării:
cafenea -GettyImages-

Foto: Gulliver/Getty Images

Brațe și picioare încrucișate, semn că nu-ți împărtășește ideile. Brațele și picioarele încrucișate reprezintă bariere fizice care îți semnalează că persoana cu care comunici nu este deschisă la ce îi comunici. Chiar dacă este zâmbitoare și pare interesată de subiect, limbajul corpului îți arată că nu este dispusă să îți accepte ideile, potrivit linkedin.com.

Zâmbetul sincer provoacă mici riduri la colțul ochilor. Dacă ai îndoieli asupra sincerității partenerului, caută semne la nivelul ochilor. De multe ori oamenii încearcă să ascundă ce gândesc sau ce simt cu un zâmbet. Însă, dacă acesta nu provoacă încrețirea pielii din colțul ochilor, ai de-a face cu un zâmbet fals.

Îți copiază gesturile? Este semn că te place. Ai observat că în timpul unei discuții, partenerul își încrucișează picioarele imediat după ce tu ai făcut-o, sau că își frământă mâinile în același timp cu tine? Specialiștii spun că este un semn bun și că sugerează că discuția decurge bine și partenerul este receptiv la mesajul tău. Acest truc este folositor în negocieri, oferind informații despre ce gândește celălalt.

Atenție la postură! Un spate drept cu umerii trași și capul ridicat este o poziție a puterii. Cere respect și sugerează angajament.

Și ochii mint. Contactul vizual nu indică întotdeauna că persoana de lângă tine este sinceră. Mulți oameni încearcă să ascundă o minciună prin contact vizual. Greșeala care îi dă de gol este că mențin prea mult timp contactul vizual, creând disconfort.

Sprâncenele ridicate, semn de disconfort. Trei emoții pot provoca ridicarea sprâncenelor: surpriza, îngrijorarea și frica. Dacă, în timpul unei conversații, partenerul își ridică sprâncenele, iar subiectul nu este unul menit să surprindă, să provoace frică, sau îngrijorare, înseamnă că ceva îl deranjează.

Dă din cap aprobator prea mult. Dacă exagerează, înseamnă că partenerul își face griji cu privire la ce ai putea tu să crezi despre el sau despre faptul că te-ai putea îndoi de capacitatea lui de a-ți urma instrucțiunile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri