Șase sfaturi utile când mergi pe bicicletă prin ploaie

Data publicării:
bicicleta ploaie - getty

Foto: Gulliver/Getty Images

1. Îmbracă-te adecvat. Urmează regula celor trei straturi. Hainele din ultimul strat trebuie să fie waterproof: jacheta, pantalonii, încălțămintea, mănușile. Optează pentru articole în culori aprinse pentru a te face mai vizibil în trafic. O pereche de ochelari cu lentile transparente (sau pentru vreme înnorată) te apără de picăturile care-ți pot intra în ochi.

2. Pregătește-ți bicicleta. Asigură-te că și ea este vizibilă în trafic. Nu uita de apărătoarele de noroi care te ajută să ajungi la destinație fără să te stropești.

3. Atenție la frânare! Când sunt ude, frânele funcționează mai puțin eficient. Ia-o mai ușor și acordă-ți mai mult timp pentru oprire!

4. Elemente alunecoase. Părțile vopsite de pe drum, capacele de canalizare, șinele de tramvai sunt alunecoase când sunt ude. Abordează șinele cu roata perpendiculară și ghidonul drept pentru a evita alunecarea. Evită frânarea bruscă și virajele strânse pe orice porțiune udă. 

5. Atenție la bălți! Nu știi cât de adâncă este balta din fața ta. Pentru mai multă siguranță, ocolește toate bălțile.

6. Șterge bicicleta. După plimbare, acordă timp pentru a curăța bicicleta. Șterge jantele și lanțul și aplică puțin lubrifiant pe lanț pentru a preveni apariția ruginei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri