Schi de primăvară la Rânca

Data publicării:
clabucet iarna schi

Cel puţin pentru turiştii care dau o fugă la Rânca, acolo unde zăpada e încă într-un strat gros. Locul e cu atât mai atractiv cu cât, acum, la sfârşit de sezon, preţurile sunt mai mult decât rezonabile. Aşa că dacă vreţi să învăţaţi să schiaţi, acum poate fi momentul perfect. Pârtii încă albe şi o vreme superbă de primăvară, cu soare dulce şi molatic.

Turiştii profită din plin de iarna care nu se lasă dusă. E veselie generală. Sunt râsete, alunecări îndrăzneţe, fâşâit de schiuri şi snowboard-uri prin zăpadă.

„Pârtiile sunt în cea mai bună condiție, suntem în plin sezon la Rânca, avem zăpadă, spun eu, chiar mai bună decât în ianuarie. Din fericire pentru noi, în ultimii ani, pot să spun, sezonul s-a prelungit. Iar acum, datorită faptului că Paștele este și mai devreme, după cum știm, la începutul lunii aprilie, sigur vom schia de Paști”, a spus Cristina Taloi, administrator. 

„O să vină vacanța copiilor. Dacă ar putea să vină turiștii cu copiii aici, ar fi excelent pentru ei. Pentru că va fi cald, va fi plăcut, ne permite grosimea stratului de zăpadă, va fi chiar perfect să schiem. Cred că o să schiem și de 1 și 2 mai, deși majoritatea turiștilor dau fuga la mare”, a spus Octavia Cazacu, instructor de schi.

La 1.600 de metri altitudine, iarna încă se ţine bine, aşa că Rânca aşteaptă turiştii cu oferte speciale de Paşti şi de 1 Mai, cu preţuri reduse nu doar la echipamente, ci şi la cazare. O cameră dublă costă între 60 și 120 de lei pe noapte.

Staţiunea este situată la aproximativ 20 de km de orașul Novaci, pe Şoseaua Transalpina. Aşadar, dacă nu aveţi încă planuri pentru mini-vacanţele de Paşti şi de 1 Mai, cele două domenii schiabile ale Olteniei pot fi destinaţia pe care o căutaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri