Se apropie banchetul. Luna mai, cea mai aglomerată pentru designeri

Data publicării:
designer

Ocupate cu pregătirea pentru examenele de final de an, absolventele de liceu şi de facultate îşi împart timpul zilele acestea între şcoală şi atelierele designerilor. Ţinutele pe care le vor purta la petrecerea de absolvire trebuie să fie memorabile, aşa că investiţia este pe măsură. Tinerele aleg materiale preţioase, iar cele care au părinţi mai generoşi merg chiar în străinătate pentru a gasi rochia perfectă.

Pretențiile sunt mari pot spune, nu neaparat că se uită la bani, dar aleg lucruri foarte deosebite, de bună calitate, materiale scumpe”, spune Elena Popescu, designer vestimentar.

Pregătirile sunt mai ceva ca pentru covorul roșu. Sunt multe fete care vin cu idei preconcepute și chiar și cu poze cu vedete”, dezvăluie Diana Bobar, designer vestimentar.

Patricia mai are puţin şi termină liceul, iar acum, pe final de an şcolar, nu doar bacalaureatul o preocupă, ci şi ţinuta cu care va defila la balul de absolvire. Mai ales că sunt colege care merg chiar în străinătate pentru a-şi cumpăra o rochie. „Sincer, nu prea ne spunem între noi ce rochie am ales, nimeni nu vrea să recunoască, toată lumea vrea să pastreze secretul și în ziua banchetului să fie wow!”, mărturisește Patricia.

La fel de preocupate de ce vor purta la petrecerea de absolvire sunt şi studentele care, între două cursuri şi lucrul la teza de licenţă, îşi găsesc timp şi pentru o programare la atelierele de design vestimentar. „Eu una am ales o rochie scurtă, chiar dacă am mai crescut și am șase ani în spate de facultate”, spune Silvia.

Şi pentru că nu pot onora toate comenzile, mai ales pe cele întârziate, atelierele de design au pregătit şi rochii gata făcute. „Sunt aranjate cromatic, de la cald la rece, iar modelele sunt simple, astfel încât dacă cineva vine pe fugă să le putem ajusta”, explică designerul vestimentar Diana Bobar.

Preţul unei rochii la comandă ajunge și la 2.000 de lei, în funcție de model și materialele alese. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri