Semimaratonul Digi Oradea City Running Day a ajuns la a cincea ediție

Data publicării:
oradea city running day facebook 17 09 2015

Duminică se va da startul la Semimaratonul Digi Oradea City Running Day, care are categorii pentru toate nivelurile de pregătire. Pentru sportivii care au peste 16 ani, organizatorii au pregătit o cursă de 21 de kilometri, care porneşte din centrul oraşului. Din cauza lucrărilor de reabilitare din zonă, traseul a fost schimbat în acest an.

Jozsef Deme, organizatorul semimaratonului: Pentru că traseul vechi a fost omologat de Federația Română de Atletism, eu personal și colegii mei din organizare ne-am străduit să aducem exact aceeași distanță înapoi pe circuit, care va fi ca în fiecare an marcat.

„E al doilea an în care particip la Digi Running Day, a fost o ocazie perfectă pentru a face mișcare”, spune un participant.

Cei care aleargă de plăcere se pot înscrie la probele 5 şi 10 kilometri.

Personal particip la proba de 10 kilometri individual, particip pentru sănătate”, spune un alt participant.

Semimaratonul Digi Oradea are şi o probă de ştafetă, ideală pentru cei care vor să participe alături de prieteni şi colegii de serviciu.

„Dacă cunoști o persoană mult mai bine pe lângă serviciu, cât și personal eu zic că poți să colaborezi mai bine în echipă; de asemenea, crește și eficiența”, spune un participant care s-a înscris la proba de ștafetă.

Şi copiii au propria cursă, care se va desfăşura pe distanţa de un kilometru. Până acum, la eveniment şi-au confirmat prezenţa peste 600 de sportivi profesionişti din România, dar şi din Kenya, Ungaria, Cehia, Spania, Finlanda, Austria şi Italia.

Istvan Szokolsky, vicepreședintele Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor: Ne bazăm pe edițiile anterioare în primul rând fiindcă foarte mulți alergători care au venit din străinătate au plecat cu o impresie foarte bună.

Istvan Huszar, viceprimarul Oradei: Vă dați seama că dacă sportivii din Kenya au venit până la noi să alerge pe străzile Oradei, cred că este un semnal foarte pozitiv în ceea ce privește popularitatea acestui eveniment.

Înscrierile la semimaratonul Digi Oradea City Running Day se pot face chiar şi cu puţin timp înainte de startul curselor, la standul special amenajat în centrul oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri