Sfaturi pentru a scăpa de transpirație

Data publicării:
ceapa site

Medicina modernă vine în ajutorul celor care suferă de hiperhidroză sau pur și simplu vor să scape de transpirația din zona axilei.

Un remediu este toxina botulinică. „În general adresăm tratamentul pe 10-20 centimetri de axilă. În momentul în care s-a facut acest tratament, glanda sudoripară căreia i te-ai adresat va fi blocată pentru 6-12 luni de la momentul tratamentului,” a declarat Viviana Iordache, medic primar dermatolog, la rubrica Tinerețe fără Bătrânețe de la Digi24.

O altă metodă este extirparea glandelor sudoripare. Totuși, „din păcate, de cele mai multe ori se formează cicatrici, se deformează arealul, nu este o soluție convenabilă”, spune medicul primar dermatolog Ioan Nedelcu.

Dermatologii au sfaturi și pentru persoanele care nu suferă de exces de transpirație, dar care vor să evite problemele.

„Igiena zonei, dacă nu e făcută corespunzător, poate duce la necazuri. Pentru că foarte multe persoane aplică deodorant pe pielea murdară, care are urme de transpirație sau urme din deodorantul respectiv, face dermatite iritative sau chiar poate să declanșeze dermatite de contact,” spune Viviana Iordache.

Ceapa și usturoiul favorizează transpirația, arată Ioan Nedelcu. Consumate în cantittăți mari, acestea dau și miros transpirației.

„Ar trebui să evităm consumul exagerat de condimente prăjite, alcool, tutun, care favorizează transpirația în exces și este bine să purtăm haine, și in special lenjerie intimă, din bumbac 100%, pentru că fibrele sintetice împiedică evaporarea normală a transpirației,” explică apifitoterapeutul Ruxandra Constantina.

În plus, vara purtați haine de culoare deschisă, care să nu fie strânse pe corp. Aveți grijă și la ceea ce beți: cafeaua accentuează secrețiile glandelor sudoripare. Mai bine încercați un ceai verde, cald, care va ajuta corpul să stea la o temperatură constantă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri